Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takto sa bojuje za Slovan, vraví Mak. Kapitán Weiss zobral červenú kartu na seba

Vladimír Weiss ml. patril k najlepším na trávniku.
Vladimír Weiss ml. patril k najlepším na trávniku.TASR
Aj na základe priebehu a najmä viac ako hodinovému oslabeniu vybojoval bratislavský Slovan v úvodnom zápolení 2. predkola Ligy majstrov do domácej odvety veľmi prijateľný výsledok 1:1. Belasí museli reagovať a doťahovať jednogólové manko, čo sa im vďaka zásahu Dávida Strelca (23) podarilo.

Celje - Slovan Bratislava 1:1

Už pred výkopom bolo zrejmé, že slovinský majster v porovnaní so severomacedónskym bude o niečo ťažší oriešok. Prvý stret to potvrdil.

"Veľmi fyzicky náročný zápas, keďže sme už v prvom polčase dostali červenú kartu. Zatlačili nás, snažili sme sa brániť výsledok. Aj keď sme rýchlo inkasovali, myslím, že veľmi peknou akciou sme odpovedali a vyrovnali. Chceli sme pridať ďalší gól, no červená nás zastavila. Mužstvo si za bojovnosť remízu zaslúži. V odvete je všetko otvorené. Takto sa bojuje za Slovan," hodnotil ofenzívny futbalista Róbert Mak

Napriek hendikepu si belasí zaslúžia pochvalu. Ťažký zápas v oslabení zvládli. V 30. minúte sa predčasne porúčal pod sprchy defenzívny stredopoliar Kyriakos Savvidis. Hlavný arbiter si celú situáciu skontroloval cez systém VAR. 

"Nezačali sme najlepšie, ale po inkasovaní sme hrali dobre. Veľká škoda červenej karty. Savvi je v kabíne smutný. Beriem ju na seba. Stratil som loptu, hasil iba moju chybu," neutekal pred zodpovednosťou pri mikrofóne klubovej televízie kapitán Vladimír Weiss ml. 

Nielen Mak, ale hlavne Weiss sa podieľal na vyrovnaní štyri minúty po zásahu Bobičaneca z priameho kopu. Presadil sa Strelec a ako sa po záverečnom hvizde ukázalo, bol to mimoriadne dôležitý gól. 

"Za stavu 1:1 sme hrali veľmi dobre defenzívne. Samozrejme, je normálne, že s ich kvalitou si vytvoria nejaké šance. Tak, ako nás v prvom dvojzápase podržal Trnovský, teraz to bol Takáč. Som rád, že sme podali takýto výkon, na všetkých som hrdý," pokračoval Weiss mladší. 

Bol to akýsi krst ohňom pre brankára Dominika Takáča. Pozornosť sa upierala práve naňho, keďže zmenil adresu z trnavského Spartaka k rivalovi. V siedmej minúte urobil faul pred pokutovým územím, po ktorom pykal. V ďalšom priebehu zatiahol roletu a nepustil za svoj chrbát žiadnu loptu. V závere sa blysol dvomi kľúčovými zákrokmi a Slovan má tak pred odvetou všetko vo vlastných rukách.

"Chytal výborne. Chytil dva čisté góly. Veľmi nás podržal. V takýchto zápasoch sa očakáva od brankára, že mužstvo podrží. Potom to cítime na ihrisku a hrá sa nám lepšie. Som zaňho rád. Dúfam, že bude takto pokračovať," vyslal kompliment gólmanovi spoluhráč Mak cez Slovan TV. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Cez polčas znel pokyn od hlavného trénera jasne: 1:1 je do odvety dobrý výsledok. Hráči jeho želanie splnili a vybojovali cennú remízu. Za prítomnosti zhruba 700 belasých fanúšikov si siahli na dno síl. 

"Boli vynikajúci. Chcem sa im poďakovať, že merali cestu až sem. Dúfam, že doma ich bude 22-tisíc," reagoval Mak. "Akoby sme hrali doma. Fantastickí. Určite aj oni nám pomohli. Verím, že doma bude vypredané a spoločne sa postaráme o takú atmosféru, pri ktorej sa súper ani nenadýchne," uzavrel Weiss ml.

Odveta v Bratislave je na programe v utorok od 20:30. V prípade postupu do 3. predkola narazí Slovan na lepšieho z dvojice APOEL Nikózia - Petrocub Hincesti. Cyperský celok ide do odvety na pôdu súpera s výhrou 1:0.