Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takýto výkon nebude stačiť. Barseghjan by mal stihnúť Celje, Strelec začal viac poslúchať

Strelec bol hlavnou postavou pri postupe Slovana cez Strugu.
Strelec bol hlavnou postavou pri postupe Slovana cez Strugu.TASR
Slovan splnil pozíciu favorita a postúpil z 1. predkola Ligy majstrov. Proti Struge vyhral doma 4:2 a vonku 2:1, takže viac-menej si priebeh dvojzápasu postrážil. Pred vlastnými fanúšikmi prišiel o dvojgólový náskok, zatiaľ čo v Macedónsku dostal v závere zbytočný gól.

Práve to boli momenty, ktoré potrebujú belasí vylepšiť. Uvedomoval si to aj kapitán Vladimír Weiss. "Pred odvetným zápasom sme si hovorili, že prvý gól bude možno rozhodovať o jeho priebehu. Ak by ho dali domáci, nabudil by ich a dostali by nás pod tlak. Takto sme sa presadili my, čo nám pomohlo," povedal pre klubový web.

Struga - Slovan Bratislava 1:2

Až pri štyroch zo šiestich gólov Slovana bol Dávid Strelec. Na tri prihral a potom zariadil vlastný zásah Ristevskeho. "Som rád, že sa mu darí a viac poslúcha nás starších. Na ihrisku čoraz častejšie ukazuje svoju veľkú kvalitu," usmieval sa Weiss.

Samotný reprezentačný útočník mohol byť takisto spokojný. "Čo sa týka nášho druhého gólu, ktorý bol napokon vlastný, tak to bola zaujímavá situácia. Dostal som sa pred obrancu, ktorý ma ťahal, ja som ho ťahať nechcel, pretože som bol rýchlejší. Tuším som sa dotkol lopty a šiel som strieľať, no ako som sa dostal pred protihráča, tak ma kopol. Neviem, čo sa potom stalo, pretože som padol hlavou do hliny, trošku som sa jej najedol," opisoval.

"Chcel som penaltu, pretože ma obranca ťahal, no ako som sa pozrel, tak zrazu bola lopta v sieti. Teším sa, že som v dvojzápase prihral na štyri naše góly, aj sám som chcel aspoň jeden dať, o to motivovanejší však budem do ďalšieho kola," prezradil.

Slovanisti už môžu zamerať pozornosť na prvý duel proti Celje, ktorý je na programe v Slovinsku 23. júla, teda štyri dni pred štartom Niké ligy. "V podobe Celje nás čaká veľmi kvalitný súper. Myslím si, že sme na podobnej úrovni, preto to bude 50:50. Verím, že sa Barseghjan dá do tohto dvojzápasu dokopy a aj on nám určite veľmi pomôže. Vieme hrať lepšie a aj v kabíne som po stretnutí povedal, že takýto výkon na Slovincov určite stačiť nebude," tvrdí kapitán Weiss.

Celje - Slovan Bratislava (utorok, 19:00)

Podľa trénera Strugy Qatipa Osmaniho bola jednou z hlavných príčin prehry slabá agresivita a zlý prístup na začiatku súboja. "Mali sme nevydarený úvod zápasu, akoby hráči nemali jasno vo svojich úlohách. Vyplynul z toho aj prvý inkasovaný gól. Druhým nás potrestali za to, že sme si nepokryli súpera v strede ihriska. Chýbala nám vyššia agresivita, protivník bol rýchlejší rovnako ako v prvom zápase. Myslím si, že sme prehrali viac osobných súbojov a aj to bola jedna z príčin prehry," uviedol na pozápasovej tlačovke.

Struga bude po konci v LM pôsobiť v Európskej konferenčnej lige, v 2. predkole ju čaká arménsky Pjunik Jerevan. Prvý duel odohrá na domácom trávniku 25. júla, odvetu 1. augusta u súpera.