Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takýto výsledok vám dodá sebadôveru, že sa to môže podariť, hlási tréner Weiss z Dánska

Juraj Kucka opäť odviedol penzum práce a aj vďaka nemu vybojoval Slovan zaujímavý výsledok do odvety.
Juraj Kucka opäť odviedol penzum práce a aj vďaka nemu vybojoval Slovan zaujímavý výsledok do odvety.TASR
Bratislavský Slovan sa dánskeho majstra vôbec nezľakol a v prvom z dvoch stretov v rámci play-off o hlavnú fázu Ligy majstrov vybojoval nádejný výsledok 1:1. Belasí dokonca s Midtjyllandom viedli, ale v závere o výhru prišli. Súboj hodnotil pri mikrofóne NovaSport tréner Vladimír Weiss st. (59).

Midtjylland - Slovan Bratislava 1:1

Domáci boli favorit, čo od úvodných sekúnd potvrdzovali, keď mali miernu prevahu. Postupom minút sa začal osmeľovať aj Slovan a znepríjemňovať dánskemu súperovi život. To sa mu aj darilo a začal byť čoraz nebezpečnejší. 

"Som spokojný s prístupom aj výsledkom. Rozhodli sme sa pre dosť ofenzívnu zostavu, ale hrali sme dobre. Mali sme šance, rovnako súper ich mal. Veľmi ťažý zápas s ich výbornými jednotlivcami," začal hodnotiť tréner Vladimír Weiss st. 

Už v prvom dejstve však musel riešiť jednu nepríjemnosť, keď sa v pred naplnením polhodiny hry zranil Sharani Zuberu. Šikovný univerzál pocítil zadný stehenný sval pri defenzívnom odkope lopty. "Nevyzerá to s ním dobre. Asi je to opäť hamstring. Máva to často, musíme sa tým zaoberať, hlavne on. Už si tým prešiel veľakrát v kariére, zasa sa mu to opakuje. Určite nebude na posledný zápas. Prišli sme o ďalšieho hráča," povzdychol si šéf belasej lavičky.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Flashscore

Čo však 59-ročného lodivoda mohlo tešiť, bol opäť výborný výkon brankára Dominika Takáča. V kľúčových momentoch mužstvo podržal dôležitými zákrokmi. V dvoch situáciách mu pomohla i dobre postavená bránková konštrukcia. UEFA vyhlásila strážcu svätyne za muža zápasu. 

"Chytil dva či tri góly. Na to tu je. Na to sme ho brali. Vynikajúci brankár s neuveriteľným reflexom. Dá sa povedať, že je to naša najväčšia posila za posledné obdobie," nešetril slovami chváli tréner Weiss na adresu svojho zverenca.

Jeho hráči udržali v prvom dejstve čisté konto. Do toho druhého nastúpili ešte aktívnejšie, nebojácne. Sebavedomo sa zahryzli do protivníka a v 59. minúte boli odmenení. Po práci Barseghjana a jeho efektnej pätičke vnikol do šestnástky sprava Blackman a strelou zblízka prekonal pomedzi nohy domáceho Ólafssona

Zuberu opúšťal trávnik pre zranenie v 26. minúte.
Zuberu opúšťal trávnik pre zranenie v 26. minúte.TASR

"Škoda toho gólu. Dopustili sme sa pozičnej chyby. Upozorňoval som hráčov, že 70 % gólov dávajú z brejku a prihrávky na posledného. Zbytočne sme inkasovali. Predtým sme mali šance, dali sme krásny gól. Pri všetkej skromnosti sme spokojní s remízou. Ideme domov pred vypredané tribúny. Dáme do toho všetko. Verím, že sa nám to podarí, ale bude to ťažké," pokračoval v hodnotení priebehu Vladimír Weiss starší.

Napriek všetkému, remíza 1:1 je, s ohľadom na miernu výhodu domáceho prostredia, pred odvetou nádejný výsledok. Fanúšikom belasých zostalo v stredu posledných tritisíc vstupeniek. "Doma budeme s našimi ľuďmi. Musíme byť rozumní, ale takýto výsledok vám dodá sebadôveru, že sa to môže podariť. Prehrali tu dobré mužstvá. Ferencváros hral výborne a dostal dva góly."

"Bude to otázka taktiky, dobrého brankára... Musíme byť ešte nebezpečnejší v rozhodujúcich momentoch. V týždni budeme pracovať na detailoch. Ako to dopadne, neviem. Dali sme dnes do toho všetko," uzavrel hlavný kormidelník Slovana Bratislava.

Ešte pred druhým stretom s Midtjyllandom, ktorý je na programe na Tehelnom poli 28. augusta od 21:00, si musia belasí splniť ligové povinnosti. V nedeľu sa predstavia pod Urpínom proti domácej Banskej Bystrici.