Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Talianske tímy sú vždy nebezpečné, upozorňuje Alonso pred duelom s AC Miláno

Alonsa čaká taktický súboj s Talianmi.
Alonsa čaká taktický súboj s Talianmi.Reuters / Thilo Schmuelgen
Tréner Bayeru Leverkusen Xabi Alonso (42) vyhlásil, že Bayer Leverkusen očakáva typicky nebezpečný zápas proti talianskemu súperovi. V Lige majstrov na jeho zverencov čaká AC Miláno, ktoré je povzbudené víťazstvom v ligovom derby s Interom.

Milánčania mali zlý štart do sezóny, keď v úvodných troch zápasoch nedokázali zvíťaziť, a hoci v Lige majstrov prehrali aj s Liverpoolom, na domácom fronte sa im podarilo otočiť situáciu tromi víťazstvami za sebou.

"Je to jeden z tých zápasov, keď musíte hrať inteligentne. S loptou, bez lopty, musíte byť trpezliví, pripravení a sústredení," povedal Alonso novinárom pred utorkovým stretnutím s Rossoneri.

"Talianske tímy sú vždy nebezpečné. Vedia byť trpezliví. Sú pripravení brániť nízko alebo hrať s držaním lopty. Miláno nemusí byť dominantné, aby bolo nebezpečné. Niekedy majú dobré držanie lopty, niekedy majú dobré protiútoky," pokračoval.

AC je najúspešnejším talianskym tímom v súťaži, na konte má sedem titulov. Keď naposledy zdvihlo trofej v roku 2007, Alonso bol v tíme porazeného Liverpoolu. Španiel bol súčasťou kádra The Reds aj dva roky predtým, v nezabudnuteľnom zápase, v ktorom prehrávali 0:3 a napokon zvíťazili po penaltovom rozstrele, pričom Xabi strelil tretí gól svojho tímu.

"Pre moju kariéru je to zásadné. Aj po 20 rokoch sa o tom večeri stále bavíme. O dva roky neskôr sme s Milánom prehrali, ale to víťazstvo v roku 2005 bolo neuveriteľné. AC je stále históriou tejto súťaže. Vždy som mal rád ten klub, Arriga Sacchiho, Fabia Capella, skvelých hráčov a hrať proti nim je pre nás veľká česť," doplnil.

Bundesligový majster Leverkusen, ktorý v minulej sezóne nemal možnosť hrať Ligu majstrov, úspešne začal ligovú fázu súťaže víťazstvom 4:0 na pôde Feyenoordu a Alonso je nadšený z toho, že v prvom domácom zápase privíta slávneho súpera.

"Sme nadšení, že sa Liga majstrov vrátila na náš štadión, že sme späť v tejto súťaži a hráme prvý domáci zápas proti obrovskému klubu s bohatou históriou," uzavrel.