Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tomič bez milionárskej súťaže, Schranzov gól Slavii proti Lille nestačil

Schranz síce strelil gól, ale Slavia nepostúpila.
Schranz síce strelil gól, ale Slavia nepostúpila.Profimedia / ČTK / Kamaryt Michal
Futbalová streda ponúkla odpoveď na otázku, kto si zahrá v ligovej fáze prestížnej milionárskej súťaže. Slaviu Praha čakajú po dvojzápase s Lille iba súboje v Európskej lige a medzi futbalovú smotánku sa nepozrie ani Bodo/Glimt Slováka Michala Tomiča (25).

Bodo/Glimt nezvládol odvetu na ihrisku Crvenej zvezdy, ktorá dotiahla manko jedného gólu. Tomič je v klube na hosťovaní z pražskej Slavie a duel sledoval len na lavičke náhradníkov.

Jeho kmeňový zamestnávateľ vyhrával nad Lille už od 5. minúty. Bořil spolu s Chorým pripravili v šestnástke pozíciu pre Christosa Zafierisa a grécky stredopoliar trafil presne k tyči. Nádejne rozbehnutý zápas z pohľadu Pražanov schladila studená sprcha v podaní gólu kosovského legionára Edona Zhegrovu, no český zástupca sa nevzdával. 

Striedajúci Ivan Schranz len desať minút po svojom príchode na trávnik ukázal, prečo patril k najlepším strelcom nedávno skončeného Eura v Nemecku. Mojmír Chytil usmernil center a slovenský futbalista z ostrého uhla prácu v 84. minúte dokončil. Zošívaní mali v závere ešte niekoľko veľkých príležitostí, no z postupu sa netešili.

V ligovej fáze LM si zahrá aj Dinamo Záhreb a sumár historického zápasu Slovana Bratislava proti Midtjyllandu nájdete tu.

Výsledky:

FK Karabach - Dinamo Záhreb 0:2

/prvý zápas: 0:3, postupuje Dinamo/

Crvena zvezda - Bodo/Glimt 2:0

/prvý zápas 1:2, postupuje Crvena zvezda/

Slavia Praha - Lille 2:1 

/prvý zápas 0:2, postupuje Lille/

Slovan Bratislava - Midtjylland 3:2

/prvý zápas 1:1, postupuje Slovan/