Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretie predkolo LM aj so slávnymi klubmi, Vavro nastúpi proti Haraslínovi

Haraslína čaká pikantný súboj.
Haraslína čaká pikantný súboj.Profimedia
Do 3. predkola futbalovej Ligy majstrov zasiahnu viaceré renomované celky. Jedným z nich je holandský vicemajster PSV Eindhoven, ktorý privíta v utorok v úvodnom zápase tejto fázy Sturm Graz. O deň neskôr si v Aténach zmeria sily Panathinaikos s tretím tímom uplynulej sezóny francúzskej ligy Olympique Marseille.

O premiérovú účasť v hlavnej fáze LM stále bojuje aj slovenský šampión Slovan Bratislava, ktorého súperom v 3. predkole je Maccabi Haifa z Izraela. Svoj sen po šokujúcom vyradení Ferencvárosu Budapešť a švédskeho Häckenu BK sníva šampión z Faerských ostrovov. Súperom KÍ Klaksvík, ktorý už má prvýkrát v histórii istú účasť minimálne v skupine Európskej konferenčnej ligy, bude ďalší škandinávsky tím - Molde FK z Nórska.

Pikantný náboj sa črtá v dueli FC Kodaň - Sparta Praha pre dvojicu slovenských reprezentantov. Dres dánskeho šampióna si pravidelne oblieka stopér Denis Vavro a v Sparte zasa podáva kvalitné výkony krídelník Lukáš Haraslín. Druhý menovaný počas uplynulého víkendu strelil gól proti Pardubiciam a má veľký podiel na úspešnom vstupe Sparty do novej sezóny českej ligy.

Zápasy ďalšej fázy LM.
Zápasy ďalšej fázy LM.Flashscore

"Rudí" do nej vykročili tromi víťazstvami, pričom rovnakú bilanciu má v Dánsku aj ich súper. Ten v 2. predkole LM poľahky prekonal islandskú prekážku Breidablik Kopavogur (2:0 v, 6:3 d). V Arise Limassol pôsobí stredopoliar Július Szöke, jeho mužstvo sa v boji o postup do play-off stretne s Rakówom Čenstochová.

V 3. predkole Európskej ligy majú šancu v drese pražskej Slavie zasiahnuť do hry Ivan Schranz, Michal Tomič a Jakub Hromada. Súperom "zošívaných" bude ukrajinské Dnipro-1. Prvý zápas sa hrá v českej metropole vo štvrtok 10. augusta, odveta o týždeň neskôr v Košiciach, kde našiel ukrajinský tím prechodný domov pre vojnový stav vo svojej krajine.

V základnej zostave Genku sa udomácnil stredopoliar Patrik Hrošovský, ktorého tím čaká konfrontácia s Olympiakosom Pireus. Zrinjski Mostar, ktorý "spadol" do 3. predkola EL po vyradení Slovanom Bratislava v 2. predkole LM, nastúpi proti Breidabliku z Islandu.

V EKL bude Viktoria Plzeň veľký favorit na postup proti maltskému Gzira United. V 2. predkole sa však "viktoriáni" proti podobne silnému súperovi natrápili, až v nadstavenom čase ich v Kosove vykúpil gól Erika Jirku. Svoje želiezko v ohni má Niké liga zásluhou Spartaka Trnava, ktorý vo štvrtok o 20:00 nastúpi v Poznani proti domácemu Lechu.