Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tuchel sa fanúšikom Bayernu poďakovať nešiel. Sú to chvíle pre hráčov, reagoval

Tuchel si odkrútil domácu rozlúčku.
Tuchel si odkrútil domácu rozlúčku.Reuters
Odchádzajúci tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (50) sa v nedeľu rozhodol potichu prekĺznuť do šatne namiesto toho, aby sa pripojil k svojim hráčom a oslávil posledný domáci zápas sezóny s fanúšikmi. Bavori v ňom zdolali VfL Wolfsburg.

Tuchelov odchod z klubu sa nezadržateľne blíži. Stane sa tak o rok skôr, ako sa skončí platnosť zmluvy. Víťazstvo nad Wolfsburgom prišlo štyri dni po tom, čo Bayern vypadol v semifinále Ligy majstrov s Realom Madrid a spečatil tým, že v aktuálnom ročníku nezíska ani jednu trofej.

"Toto sú chvíle pre hráčov," odpovedal na otázku, prečo sa po zápase nepridal k svojmu tímu, ktorý sa šiel poďakovať priaznivcom bavorského giganta.

Bayern - Wolfsburg 2:0

"Nechcem tam byť v centre pozornosti. Je to pre mužstvo. Viem, že sú tam kamery. Radšej idem dovnútra. Fanúšikovia sú tam pre tím. Treba ich oslavovať," doplnil na tlačovej konferencii.

Počas 14 mesiacov vo funkcii nemal Tuchel veľa dôvodov na oslavy, Bayernu sa v minulej sezóne podarilo získať len bundesligový titul po tom, čo Borussia Dortmund v poslednom zápase zaváhala. Nemec uviedol, že ešte nevie, čo si zo svojho pôsobenia v Bayerne odnesie.

"Posledný domáci zápas a to, čo zostane, naozaj neviem. Chvíľu potrvá, kým sa ukáže, čo zostalo. Je to privilégium trénovať na tejto úrovni. Prišiel som, aby som vyhral čo najviac titulov. To sa nám nepodarilo," vysvetlil.