Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Učíme sa. Verím, že s Dinamom sa pobijeme o víťazstvo, hodnotí tréner Weiss

Hráči Slovana boli sklamaní.
Hráči Slovana boli sklamaní. TASR - Martin Baumann
Tretí zápas, tretia prehra. Taká je zatiaľ vizitka Slovanu Bratislava v Lige majstrov. V porovnaní s predchádzajúcimi prehrami však boli belasí vyrovnanejším celkom favoritovi zo Girony. Katalánci vyhrali 2:0 a získali historicky prvé tri body v milionárskej súťaži. Duel hodnotil pri mikrofóne NovaSport tréner Vladimír Weiss st. (60).

Girona - Slovan Bratislava 2:0

"Ako tréner som relatívne spokojný, aj keď nemôžem byť spokojný, keď prehráme. Škoda gólu na 0:2. Mal som v pláne iné striedania. Dobre sme bránili počas celého zápasu proti kvalitnému súperovi. Domáci mali zranenia, bolo to na ich hre vidno. Hráč s číslom 11 (Danjuma, pozn.) im urobil zápas."

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

"Vytváral nebezpečné situácie. Blackman hral výborne, ale kvalita bola na ich strane, najmä v krídelnom priestore. Dobre napádali, ťažko sa nám z toho vychádzalo. Až ku koncu sme to mierne zmenili. Bajrič mohol dať gól, Blackman v prvom polčase netrafil bránu. Súper nemal čistú šancu, no dvakrát skóroval a preto vyhral," uviedol svoj pohľad na súboj šéf belasej lavičky.

Belasí si počínali v defenzíve oveľa lepšie než v predchádzajúcich prípadoch. Chýbalo im však viac odvahy smerom do ofenzívy. Pred bránou súpera si vypracovali dve príležitosti. Obe v nadstavenom čase. Najskôr po rohu Bajrič v skrumáži neuspel, následne po ňom Barseghjan nechal vyniknúť Gazzanigu a Szöke opečiatkoval žrď. 

"Bolo to už na konci, tam sme prešieli na 4-2-3-1. Prišiel na trávnik Marcelli, Metsoko. Viac sme riskovali. V útočnej fáze nám chýbala dravosť a kvalita v určitých rozhodnutiach. Mali hráča s číslom 11 (Danjuma, pozn.), ktorý mal svoj deň. Pripravovali sme sa na neho, je však rýchly. V španielskej lige najrýchlejší."

"Cez polčas som mužstvo pochválil, 1:0 bol dobrý výsledok. Hovoril som, že sa musíme vrátiť do zápasu a vydržať do 70. minúty. Bohužiaľ, vtedy sme inkasovali z priameho kopu. Neskôr Takáč bravúrne chytil penaltu. Za dnešný výkon sme si zaslúžili aspoň gól," pokračoval Vladimír Weiss starší. 

Slovan pokračuje v nabitom programe. Najbližšie ho čaká Slovnaft Cup v Spišskej Novej Vsi, následne dohrávka v Skalici. Po nikéligovom kole v Podbrezovej privíta na Tehelnom poli Dinamo Záhreb (5.11.).

"Dnešný zápas ukázal, že sa učíme. V prvom sme dostali na Celticu za ucho. So City sme vedeli, že tá kvalita je na ich strane obrovská. Podali sme oveľa lepší výkon. Verím, že s Dinamom ukážeme viac odvahy a pred našimi fantastickými divákmi sa pobijeme o víťazstvo," uzavrel hodnotenie 60-ročný lodivod.