Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešný zápas pre Slaviu so Schranzom, súboj Slovákov v Kodani dopadol lepšie pre Vavra

Schranz bol pri dôležitom víťazstve Slavie.
Schranz bol pri dôležitom víťazstve Slavie.Profimedia
Futbalisti Slavie Praha vyhrali v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov na domácej pôde proti belgickému tímu Royale Union SG 3:1 a vytvorili si dobrú pozíciu pred odvetou.

Liga majstrov

Slavia Praha - Royale Union SG 3:1

V prvom polčase sa dvakrát presadil útočník Tomáš Chorý a zaknihoval svoje premiérové góly po príchode z Plzne. Po zmene strán mali domáci zaujímavé šance, ujala sa však len strela Oscara Dorleyho po chybe v rozohrávke hostí. Slavia mohla viesť aj vyšším rozdielom, nakoniec si do odvety odnáša dvojgólový náskok.

Vlastný gól si totiž dal striedajúci mladík Adam Buzek. V závere ešte videl červenú kartu hosťujúci Fuseini. Celý duel odohral za zošívaných slovenský krídelník Ivan Schranz. Jeho krajan Michal Tomič bol iba na striedačke. Odveta sa v Belgicku uskutoční v utorok 13. augusta o 20:30.

Európska liga

FC Kodaň - Baník Ostrava 1:0

Aj keď stretnutie 3. predkola EL malo jasného favorita, tak veľmi dlho to vyzeralo na bezgólovú remízu. Tú až počas nadstaveného času druhého polčasu odmietol iba osemnásťročný Victor Froholdt, ktorý sa presadil v každom z doterajších troch duelov predkôl tejto sezóny.

V drese Kodane odohral celý duel stopér Denis Vavro. Za Ostravu nastúpili v základe Erik Prekop aj Tomáš Rigo. Prvý menovaný absolvoval 70 minút, druhý prepustil miesto Grygarovi v nadstavení. Matúš Rusnák naskočil na záverečnú dvadsaťminútovku, zatiaľ čo brankár Holec bol iba na striedačke. Odveta sa hrá vo štvrtok 15. augusta.

Poľský Slask Vroclav nestačil vo Švajčiarsku na St. Gallen a prehral 0:2. Za hostí odohral celé stretnutie slovenský defenzívny stredopoliar Peter Pokorný, ktorý v doterajších šiestich súťažných dueloch nového ročníka nevynechal ešte ani minútu.