Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V hre o postup je pikantná bitka. Slovan spoznal možných súperov v Lige majstrov

Slovanisti sa opäť pokúsia priblížiť Lige majstrov.
Slovanisti sa opäť pokúsia priblížiť Lige majstrov.TASR
Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu cez APOEL Nikózia stretnú v play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov 2024/25 s víťazom súboja FC Midtjylland - Ferencváros. Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Slovan už na svojej ceste za vytúženou európskou súťažou prešiel cez severomacedónsku Strugu a slovinské Celje. Na domácom štadióne v Bratislave ho v rámci 3. predkola 7. augusta čaká náročná bitka, v ktorej bude jeho súperom APOEL. Odveta na Cypre je na programe 13. augusta.

Ak sa slovenskému majstrovi podarí pokoriť aj tretieho oponenta v boji o miesto medzi európskou elitou, zamieri buď do Dánska, alebo do Maďarska. V prípade prieniku Slovana a Ferencvárosu by sa mohli zopakovať pamätné duely spred dvoch rokov, po ktorých sa tešil tím z maďarskej metropoly.

Káder z hlavného mesta Slovenska by dvojzápas play-off začal na ihrisku súpera. Termíny úvodných meraní síl sú na programe 20./21. augusta, odvety sa uskutočnia 27. a 28. augusta.

V tejto sezóne sa LM bude hrať v novom formáte. Namiesto 32 tímov ich bude až 36. V jednom ročníku sa doteraz hralo 125 zápasov, po novom ich bude 189. Všetky kluby budú zaradené do jednej tabuľky. Po odohraní ôsmich zápasov namiesto doterajších šiestich postúpi prvých osem klubov priamo do play-off.

Šestnásť tímov si zahrá formou dvojzápasov v play-off a posledných 12 klubov vypadne. Ďalšou zmenou je, že kluby z jednej krajiny môžu na seba naraziť hneď v úvodnej fáze, čo doteraz nebolo možné.

Žreb play-off Ligy majstrov 2024/25:

Majstrovská vetva:

Young Boys Bern - Galatasaray Istanbul

Dinamo Záhreb - víťaz Karabach Agdam/Ludogorec Razgrad

víťaz FC Midtjylland/Ferencváros - víťaz ŠK SLOVAN BRATISLAVA/APOEL Nikózia

víťaz Jagiellonia Bialystok/FK Bodö/Glimt - Crvena Zvezda Belehrad

víťaz PAOK Solún/Malmö FF - víťaz AC Sparta Praha/FCSB

Ligová vetva:

víťaz OSC Lille/Fenerbahce Istanbul - víťaz SK Slavia Praha/Royale Union Saint-Gilloise

víťaz FC Dynamo Kyjev/Glasgow Rangers - víťaz FC Red Bull Salzburg/FC Twente Enschede