Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazný lob? Vopred naplánovaná taktika, vravel Emery po výhre nad Bayernom

Jhon Durán zariadil veľké víťazstvo Aston Villy.
Jhon Durán zariadil veľké víťazstvo Aston Villy.TASR / David Davies / PA via AP
Neskorý lob Jhona Durána (20) cez brankára Manuela Neuera (38) bol vopred naplánovanou taktikou, povedal Unai Emery (52), hlavný tréner Aston Villy, po víťazstve nad Bayernom Mníchov.

Aston Villa - Bayern Mníchov 1:0

"V analýze, ktorú sme si robili, sme veľa hovorili o pozícii Neuera, ktorá je zvyčajne pomerne vysoká. Durán preto mal v hlave túto možnosť,“ povedal Emery o predzápasových rozhovoroch so svojimi zverencami.

Dvadsaťročný Kolumbijčan svojím gólom v 79. minúte elektrizoval Villa Park, keď dostal dlhú loptu a zavesil ju za Neuera, ktorý často v zápase vybehoval z bránky. "Je mladý, má obrovský potenciál. Musím ho nechať hrať, postaviť na ihrisko, pretože má talent a schopnosť nám pomôcť," chválil hrdinu stretnutia tréner domácich.

Pre Durána to bol piaty gól z pozície náhradníka v tejto sezóne. "Pracujeme s ním. Najdôležitejší je jeho prístup. Je pripravený hrať 90, 60, 30 minút. Sústredí sa na každú minútu. Je to fantastické preňho aj pre tím," pokračoval španielsky kouč.

Emery mal tiež vrelé slová na adresu brankára Emiliana Martíneza. Bayern na uzde množstvom skvelých zákrokov. Za najlepší však možno označiť ten posledný, ktorým vychytal hlavičku Harryho Kanea. "Odviedol úžasnú prácu,“ vravel stručne.

Zápasové štatistiky Jhona Durána.
Zápasové štatistiky Jhona Durána.Opta by Stats Perform

V novom formáte Ligy majstrov, kde prvú fázu tvorí 36 tímov, má zatiaľ Aston Villa stopercentnú bilanciu. "Môžem byť hrdý na našu prácu, na to, ako sa zlepšujeme,“ povedal šéf lavičky anglického celku a pochválil fanúšikov za vytvorenie búrlivej atmosféry proti tímu, ktorý slávne porazili aj v roku 1982, aby zdvihli Európsky pohár.