Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazstvo Dortmundu zariadili náhradníci. Rozdiel je v šírke kádra, konštatoval Mignolet

Jamie Gittens sa do streleckých štatistík zapísal dvakrát.
Jamie Gittens sa do streleckých štatistík zapísal dvakrát.TASR / AP Photo / Omar Havana
Borussia Dortmund v stredu zvíťazila v Lige majstrov na pôde belgického Clubu Bruggy 3:0. Všetky góly padli v záverečných 14 minútach po tom, čo hostia zahodili niekoľko šancí.

Club Bruggy - Borussia Dortmund 0:3

Bruggy boli väčšinu zápasu lepším tímom, ale Jamie Gittens dvoma gólmi a neskôr Serhou Guirassy z penalty rozhodli o víťazstve hostí, čím na domácich zanechali frustráciu.

"Nebol to najlepší výkon, ale vyhrali sme,“ priznal kapitán nemeckého mužstva Emre Can. Nuri Sahin vyzdvihol odolnosť svojho tímu. "Bolo dôležité začať víťazstvom vonku proti ťažkému súperovi. Bol to dobrý, útočný zápas zo strany oboch tímov. Nakoniec sme si zaslúžili vyhrať,“ povedal.

Spomínaných strelcov pochválil Julian Brandt. Po ich príchode na ihrisko z lavičky Dortmund ešte výraznejšie ožil. "V prvom polčase to bolo ťažké. Veľa sme nabehali, takže nám ubúdali sily. Na konci bolo vidieť, že na trávniku sa objavovalo viac priestoru. Je dobré, že lavička dáva góly. Súboj opäť rozhodli náhradníci," povedal 28-ročný Nemec pre DAZN.

Brankára Simona Mignoleta mrzelo, že domáci za vyrovnaného stavu pred bránkou zbytočne strácali loptu. "Toto je Liga majstrov. Náš výkon bol veľmi dobrý. Ak sami strelíme prvý gól, scenár je ideálny. Podarilo sa to však im a vznikol z toho prehnaný výsledok." 

"Rozdiel je v šírke kádra Dortmundu, v tom, čo majú na lavičke. Po vyčerpávajúcom priebehu nie je ľahké ešte brániť niekoho čerstvého ako Gittens. S naším výkonom môžeme byť veľmi spokojní. Hral sa veľmi dobrý futbal a vytvorili sme si šance. Musíme len využiť momentum. Potom máme šancu vyhrať," hovoril skúsený Belgičan.