Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlahoviča rozladili nevyužité šance. Musí zvládať emócie, varoval Motta po výhre nad PSV

Motta počas úvodného zápasu Juventusu v Lige majstrov.
Motta počas úvodného zápasu Juventusu v Lige majstrov.REUTERS / Massimo Pinca
Tréner Juventusu Thiago Motta (42) bol po zápase Ligy majstrov proti PSV (3:1) spokojný s výkonom svojich hráčov, ale zároveň priznal, že je stále čo zlepšovať.

Juventus - PSV 3:1

Kenan Yildiz a Weston McKennie poslali Juventus ešte v prvom polčase do vedenia 2:0. Vlahovič následne krátko po začiatku druhého dejstva pripravil tretí gól pre Nica Gonzáleza, on sám sa však strelecky presadiť nedokázal.

Po tom, čo Vlahovič s blížiacim sa koncom stretnutia nevyužil dve dobré šance, bol viditeľne nahnevaný. Šlo už o tretí zápas v rade, v ktorom sa srbský kanonier nezapísal do streleckej listiny. "Som spokojný s jeho prácou," povedal napriek tomu tréner Thiago Motta pre Sky Sport.

"Dnes gól nedal a je pravda, že útočník chce vždy skórovať, takže je správne, že má túto ambíciu. Musí však zvládnuť emocionálnu stránku. Stáva sa, že útočník neskóruje, ale musí myslieť na to, že na ihrisku sú aj iné veci a že gól príde. Máme aj iných útočníkov, dôležité je, aby sa podieľal na tímovej hre,“ dodal bývalý hráč PSG, Barcelony a Interu Miláno.

Motta, ktorý bol vymenovaný do funkcie v júni, keď sa klub rozlúčil s Massimilianom Allegrim, bol spokojný s víťazstvom, no verí, že mužstvo sa po jeho debute v Lige majstrov môže ešte zlepšiť.

"Dnes sa mi páčila konkrétnosť,“ uviedol. "Môžeme sa však zlepšiť v mnohých ďalších veciach, aby sme to súperom sťažili. Inkasovaný gól je vec, ktorá ma trápi najmenej. Čo sa týka kvality, môžeme sa zlepšiť. Ideme správnou cestou. Súťaž sme začali výhrou a teraz v tom budeme pokračovať,“ pochvaľoval si Motta po záverečnom hvizde.

Juventus, ktorý je v tejto sezóne vo všetkých súťažiach zatiaľ nezdolaný, bude najbližšie hrať v Serii A s Neapolom a Janovom. Neskôr sa 2. októbra predstaví v Lige majstrov na pôde RB Lipsko.