Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vo finále Ligy majstrov by som chcel naraziť na Real, praje si odplatu prezident Atlética

Moment z finále LM v roku 2014, keď Ramos vyrovnal v 93. minúte.
Moment z finále LM v roku 2014, keď Ramos vyrovnal v 93. minúte.ČTK / AP / David Klein
Atlético Madrid urobilo počas leta celý rad zmien vo svojom tíme, experti to hodnotili prevažne kladne. Káder kouča Diega Simeoneho (54) sa výrazne posilnil a logicky sa tak zvyšujú aj ambície klubu. Rojiblancos chcú bojovať o cenné trofeje v La Lige aj v Lige majstrov, v ktorej španielsky celok narazí okrem iného na bratislavský Slovan. Smelým plánom je účasť vo finále prestížnej európskej súťaže a v ňom odveta proti mestskému rivalovi Realu.

Atlético, hrajúce domáce zápasy na Estadio Metropolitano, je v novom ligovom ročníku po štyroch odohraných kolách na treťom mieste so ziskom ôsmich bodov. Očakáva sa, že práve s Realom a Barcelonou si to rozdá v boji o majstrovský titul. Ambície však majú zverenci Simeoneho aj v Lige majstrov, v hlavnej fáze si zmerajú sily s Lipskom, Benficou, Lille, PSG, Spartou, Slovanom Bratislava, Leverkusenom a Salzburgom.

Súčasný prezident klubu Enrique Cerezo by v tejto sezóne rád videl svoj tím vo finále milionárskej súťaže. Atlético dokráčalo do súboja o trofej v LM už trikrát, v roku 1974 sa postavilo proti Bayernu Mníchov, v rokoch 2014 a 2016 Realu Madrid. Ani v jednom prípade však cenný primát nezískalo.

"Potrebujeme ďalšie finále Ligy majstrov. Začína sa nám ďalší ročník a veríme, že máme silu sa tam dostať. Chcel by som tam naraziť na Real Madrid. Máme spolu nedoriešenú vec a dúfam, že štvrté finále v histórii by pre nás malo šťastný koniec," vyhlásil Cerezo v rozhovore pre klubový web.

"Je pred nami nový formát, v ktorom sa hrá mnoho zápasov s viacerými tímami, niektoré doma a iné vonku. Musíte sa pokúsiť vyhrať čo najviac duelov, aby ste sa mohli kvalifikovať do osemfinále. Cítime voči našim fanúšikom záväzok a chceme im urobiť radosť," uzavrel prezident Atlética.