Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Všetky slovenské tímy spoznali súperov v európskych pohároch. Čo ich čaká a neminie?

Slovan a Trnava sa po roku budú snažiť znova postúpiť do skupinovej fázy európskych pohárových súťaží.
Slovan a Trnava sa po roku budú snažiť znova postúpiť do skupinovej fázy európskych pohárových súťaží.TASR
Počas utorka a stredy sa uskutočnili žreby predkôl vo všetkých troch európskych pohárových súťažiach a svojich súperov spoznalo aj kvarteto slovenských zástupcov. Flashscore Správy zmapovali v jednom článku, v akej situácii sú Slovan, Ružomberok, Dunajská Streda a Trnava.

Slovan Bratislava

Úradujúci slovenský majster začína v 1. predkole Ligy majstrov, jeho súperom bude tím FC Struga zo Severného Macedónska. Slovan tak bude jasným favoritom a očakáva sa postup. Ak by sa to podarilo, postaví sa proti lepšiemu z dvojice Flora Talin (Estónsko) a NK Celje (Slovinsko).

Druhou možnosťou pre bratislavský tím je vypadnutie, ale tým sa jeho cesta pohárovou Európou nekončí. Putoval by do 2. predkola Konferenčnej ligy. Žreb mu prisúdil na horšieho z dvojice Dinamo Minsk (Bielorusko) - Pjunik Jerevan (Arménsko).

MFK Ružomberok

Futbalisti MFK Ružomberok nastúpia v 1. predkole Európskej ligy proti FC Tobol Kostanaj z Kazachstanu. Úvodný zápas je na programe 11. júla, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr 18. júla. Ružomberok sa v úvodnom stretnutí predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku súpera. Ak by Ruža uspela, tak v 2. predkole EL narazí na Trabzonspor.

Ak tím spod Čebraťa vypadne v 1. predkole EL s Tobolom Kostanaj, čaká ho v 2. predkole EKL švajčiarsky St. Gallen. Prvý zápas by sa hral vo Švajčiarsku, druhý na severe Slovenska. 

Spartak Trnava

Súperom Spartaka Trnava v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy 2024/2025 bude víťaz súboja FC Aktobe (Kazachstan) - FK Sarajevo (Bosna a Hercegovina). Prvé duely 2. predkola sú na programe 25. júla, odvety sa uskutočnia 1. augusta.

Bíli Andeli by hrali najskôr vonku a odvetu na Štadióne Antona Malatinského. Ak Trnava vypadne, cesta pohárovou Európu sa pre ňu končí.

DAC Dunajská Streda

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy 2024/2025 stretnú s víťazom zápasu Šerif Tiraspoľ (Moldavsko) - Zira (Azerbajdžan). Prvé duely 2. predkola sú na programe 25. júla, odvety sa uskutočnia 1. augusta. DAC by sa v úvodnom stretnutí predstavil vonku, odvetu by mal odohrať doma.

Ak DAC vypadne, cesta pohárovou Európu sa pre neho končí. Pre tím zo Žitného Slovenska by mohlo byť veľmi zaujímavé, ak by sa postavil proti Šerifu, keďže ten má v kádri momentálne hráčov až 18 rôznych národností. Počas skupinovej fázy LM v sezóne 2021/22 vyhral proti Realu Madrid dokonca na štadióne Santiago Bernábeu.

Hracie dni predkôl LM:

1. predkolo: 9./10. a 16./17. júla

2. predkolo: 23./24. a 30./31. júla

3. predkolo: 6./7. a 13. augusta

Play-off: 20./21. a 27./28. augusta

Hracie dni predkôl EL a EKL:

1. predkolo: 11. a 18. júla

2. predkolo: 25. júla a 1. augusta

3. predkolo: 8. a 15. augusta

Play-off: 22. a 29. augusta