Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrik Raphinhu zostrelil Bayern, Lille zdolalo aj Atlético. City dalo Sparte päťku

Flashscore
Aktualizované
Raphinha strelil hetrik do siete Bayernu.
Raphinha strelil hetrik do siete Bayernu.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Sergio Ruiz / Imago
Futbalisti Leverkusenu remizovali v stredajšom zápase hlavnej fázy Ligy majstrov na pôde francúzskeho Brestu, oba tímy majú na konte sedem bodov. Barcelona v šlágri dňa hladko 4:1 zdolala Bayern. Manchester City dal Sparte ešte viac gólov ako Slovanu, zatiaľ čo Lille porazilo po Reale aj ďalší madridský tím, tentoraz Atlético.

Brest - Leverkusen 1:1

Prekvapenie zo západného pobrežia Francúzska je momentálne jedným z najlepších tímov milionárskej súťaže. Do vedenia sa však dostal Leverkusen a to zásluhou Floriana Wirtza. Ten sa stal piatym hráčom narodeným v roku 2000 alebo neskôr, ktorý v pohárovej Európe zaznamenal aspoň pätnásť presných zásahov.

Pred ním to dokázali iba Foden, Rodrygo, Haaland a Vinícius. Nemecký mladík má po troch dueloch LM v kolonke gólov tri zásahy, v rámci všetkých súťaží disponuje bilanciou 7+2. Konečný výsledok ale zariadil Pierre Lees-Melou. Skúsený futbalista Brestu nastúpil po zranení nohy len tretí raz od mája, naposledy sa presadil v marci.

V druhom dejstve bol bližšie k víťaznému gólu úradujúci nemecký šampión, ale ďalšie svoje šance nevyužil. Duel vo francúzskom Guingampe viedli slovenskí rozhodcovia na čele s hlavným Ivanom Kružliakom, na čiarach mu asistovali Branislav Hancko a Ján Pozor, štvrtým arbitrom bol Peter Kráľovič. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Lille 1:3

Julián Álvarez už na úvod dostal Atlético do vedenia a všetko vyzeralo pre favorita veľmi dobre. Vyrovnať však dokázal kosovský ofenzívny futbalista Edon Zhegrova, ktorý pritom na ihrisko prišiel za zraneného Cabellu. Presadil sa strelou spoza pokutového územia.

To znamená, že v rámci TOP 5 líg je od začiatku kalendárneho roka 2022 v tomto smere piatym najlepším hráčom. Prekonali ho iba Mbappé (15), De Bruyne (12), Foden (11) a Kane (11). Lille nakoniec strhlo víťazstvo na svoju stranu. Rovnako ako proti Realu, tak aj Atlético z pokutového kopu víťazným gólom zostrelil Jonathan David.

Kanadský útočník v závere pridal aj poistku a po troch dueloch LM má na konte tri góly. Hosťujúci brankár Lucas Chevalier sa stal prvým hráčom z TOP 5 európskych líg, ktorý v tejto sezóne nastúpil na 15 zápasov na klubovej úrovni. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Barcelona - Bayern Mníchov 4:1

Brazílsky krídelník Raphinha nastúpil s kapitánskou páskou a zažil výborný zápas, pretože strelil svoj druhý hetrik v tejto sezóne a premiérový v Lige majstrov. Skóre otvoril už po 54 sekundách, vďaka čomu sa postaral o druhý najrýchlejší gól Blaugranas v LM. Rekord stále drží Mark van Bommel z roku 2005 proti Panathinaikosu (36 sekúnd).

Raphinha sa stal prvým hráčom s dvomi zásahmi do siete Bavorov v LM počas prvého polčasu od Neymara z roku 2015 a len štvrtým s hetrikom proti tomuto tímu v LM. Pred ním to dokázali iba Roy Makaay (2002), Sergio Agüero (2014) a Cristiano Ronaldo (2017).

V trinástich dueloch v rámci všetkých súťaží disponuje Raphinha bilanciou 9+6. Fermín López (21 rokov, 165 dní) sa stal najmladším hráčom Barcy s dvomi asistenciami v LM od Isaaca Cuencu proti bieloruskému tímu BATE Borisov v roku 2011 (20 rokov, 223 dní).

Robert Lewandowski sa prvý raz od odchodu z Bayernu trafil do jeho siete, odvtedy nastúpil na tretí takýto duel. Počas celej kariéry dal tomuto nemeckému mužstvu šesť zásahov. Poliak sa v tomto ročníku vo všetkých súťažiach trafil už pätnásťkrát. Lamine Yamal zaknihoval ôsmu prihrávku v tejto sezóne.

O jediný gól hostí sa postaral Harry Kane. Angličan je s piatimi zásahmi najlepším strelcom Ligy majstrov. Asistoval mu Gnabry, ktorý z posledných ôsmich prihrávok v LM až päť predviedol v súbojoch proti Barcelone. Bayern má po troch kolách na konte iba tri body. Barca ich získala šesť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Benfica - Feyenoord 1:3

Slovenský obranca Dávid Hancko odohral za Feyenoord na pozícii stopéra celý zápas, mohol sa tešiť z troch bodov. Hostí poslal do vedenia Ueda, ktorý sa presadil aj druhý raz, tento zásah pre ofsajd neplatil. Vedenie holandského tímu však zvýšil Milambo. 

Znížiť síce dokázal Kerem Akturkoglu, presadil sa v každom z troch duelov Ligy majstrov, no konečnú podobu dal výsledku druhým gólom v stretnutí Antoni Milambo, takisto ich má dokopy už tri a v rámci všetkých súťaží šesť.

Manchester City - Sparta Praha 5:0

Manchester City nemal s výhrou proti Sparte prakticky žiadny problém. Phil Foden poslal domácich do vedenia už prvou strelou na bránu. Bol to jeho sedemnásty zásah v Lige majstrov, čím prekonal Davida Beckhama (16), navyše na to potreboval o 24 zápasov menej. V milionárskej súťaži za Citizens skóroval viackrát ako De Bruyne či Mahrez.

Kanonier Erling Haaland sa presadil dvakrát a ako štvrtý hráč histórie City sa dostal na métu aspoň 20 gólov v Lige majstrov, momentálne ich má v drese tohto tímu 21, celkovo však už 44, čím vyrovnal Didiera Drogbu a pred Nórom je napriek jeho mladému veku už iba pätnásť hráčov. 

Dvomi asistenciami sa blysol Matheus Nunes, čo sa mu v aktuálnom pôsobisku ešte nestalo. Portugalčan navyše v závere premenil penaltu. Manchester City neprehral v riadnom hracom čase 26. zápas Ligy majstrov po sebe vytvoril nový rekord súťaže. Prekonal doterajší zápis mestského rivala United z rokov 2007 až 2009 (25). 

Slovenský krídelník Lukáš Haraslín nastúpil v základnej zostave Sparty, ale po prestávke sa už na ihrisko nevrátil, pretože nútene striedal pre zranenie.

RB Lipsko - Liverpool 0:1

Uruguajský útočník Darwin Núñez skóroval v piatom z posledných šiestich vonkajších zápasov Ligy majstrov. Prihral mu Mohamed Salah, ktorý má od svojho príchodu do Liverpoolu v lete 2017 na konte v Lige majstrov už 47 gólov či asistencií. Odvtedy viac "kanadských bodov" nazbierali iba Mbappé a Lewandowski (obaja 67).

Zverenci trénera Slota sú spoločne s Aston Villou jedinými dvomi tímami s plným počtom deviatich bodov. Prvý raz v histórii dokázal Liverpool vyhrať jedenásť z úvodných dvanástich zápasov novej sezóny a takisto prvých šesť duelov na ihriskách súperov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

YB Bern - Inter 0:1

Švajčiarsky majster pokračuje v nevýraznej sezóne, aj keď to dlho vyzeralo aspoň na remízu. Hostí nedokázal poslať do vedenia z pokutového kopu Arnautovič, ale v tretej minúte nadstaveného času zachránil tri body pre Inter útočník Marcus Thuram, pre ktorého to bol už ôsmy súťažný gól na klubovej úrovni počas tohto ročníka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie zápasy:

Atalanta - Celtic 0:0

Salzburg - Dinamo Záhreb 0:2