Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weissovi sa vyplnilo tušenie a prezradil, čo Slovan potrebuje. Sklamaný Mak cítil, že pomôže

Mak (vľavo) oslavuje gól spoločne so Savvidisom.
Mak (vľavo) oslavuje gól spoločne so Savvidisom.Profimedia
Trénerovi futbalistov bratislavského Slovana Vladimírovi Weissovi st. (59) sa vyplnilo tušenie, že jeho zverenci budú mať od 70. minúty proti APOEL-u Nikózia fyzickú prevahu. Jeho zverenci ňou zmenili dovtedajší bezgólový priebeh a po triumfe 2:0 na Tehelnom poli pôjdu do odvety 3. predkola Ligy majstrov vo výhodnejšej pozícii ako ich cyperský súper.

Slovan - APOEL 2:0

Kým hráči Slovana už majú v nohách v začínajúcej sa sezóne sedem ostrých zápasov, APOEL ich odohral vrátane stredajšieho súboja na Tehelnom poli len tri. Ukázalo sa to ako veľká výhoda slovenského zástupcu. 

"Samozrejme, máme radosť z víťazstva, dobrej hry a kulisy, za ktorú ľudom ďakujem. Veril som, že od 70. minúty budeme mať fyzicky navrch. Som rád a šťastný, že sa nám podaril takýto dobrý výsledok, ale čaká nás ťažká odveta v ťažkom prostredí. Dali sme dva góly a neinkasovali, nepustili sme súpera do vyloženej šance. Naopak, mali sme tri-štyri dobré príležitosti." 

"Som rád, že Robo (Mak, pozn.), ktorý nehral od začiatku, dal fantastický gól a splnil do bodky to, čo som od neho chcel. Požiadal som ho, aby rešpektoval, že nebude v základnej zostave. Tento zápas som vnímal ako odmenu pre všetkých v klube za tie tri a pol roka, čo som tu, preto išiel od začiatku Tigran (Barseghjan, pozn.)," objasnil taktický zámer Weiss st.

Po práci Barseghjana si dali hostia vlastný gól.
Po práci Barseghjana si dali hostia vlastný gól.TASR

Jeho tím práve po skvelej práci Barseghjana otvoril v 74. minúte skóre, keď si center arménskeho krídelníka zrazil do siete Radosav Petrovič. V nadstavenom čase prišla chvíľa Maka, ktorý "obaľovačkou" na vonkajšiu žrď stanovil konečný rezultát.

"Takticky sme to uhrali, lebo sú silní na lopte. Zvládali sme vysoký pressing a berieme si dvojgólový náskok. Robov gól nám dal lepšiu šancu do odvety. Verím, že vonku dáme gól a postúpime. Máme dobrú defenzívu a výborného brankára. Dobre sa pripravíme aj na horúčavu a búrlivú atmosféru, ktorá nás tam čaká. Počasie bude nepriateľ, ale obrovské teplo bolo aj v Bosne a v Struge," poznamenal Weiss.

Slovan bez ohľadu na výsledok odvety s APOEL-om má istú minimálne hlavnú fázu Konferenčnej ligy. Ambície slovenského šampióna však siahajú vyššie, postup do EL by bol posun vpred a účasť v LM fantastický úspech celého slovenského futbalu. V prípade postupu cez APOEL by sa Slovan stretol v play-off LM s víťazom súboja FC Midtjylland - Ferencváros Budapešť (prvý zápas 2:0). Weiss však vie, že mužstvo potrebuje posilniť na pozícii útočníka.

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Flashscore

 

"Potrebujeme ešte jedného útočníka. Ligu by zvládli hrať aj náhradníci, ale ak chceme byť úspešní aj v Európe a k tomu baviť divákov, musí prísť stredný útočník," dodal Weiss st.

Mak prišiel do Slovana v lete po skončení angažmánu v FC Sydney. Tridsaťtriročný hráč s množstvom medzinárodných skúseností dal za materský klub už štvrtý gól. Predtým skóroval v LM proti Struge aj Celje, presadil sa aj v ligovom zápase s Komárnom. Tréner Weiss ho proti APOEL-u poslal na ihrisko až v 79. minúte, no za krátky čas sa Mak dostal k dvom nebezpečným strelám a druhou skoro "zbúral" Tehelné pole.

"Trošku to bolo sklamanie, každý by chcel hrať od začiatku. Bol som z toho smutný, ale vedel som a cítil som, že keď nastúpim, pomôžem mužstvu. Je to krásny pocit v takomto dôležitom zápase a pred vypredaným štadiónom. Pre mňa sú to neopísateľné pocity, vrátil som sa domov a strelil gól," vravel po zápase Mak.

Slovan má dosť času, aby sa svedomito pripravil na odvetu, ktorá je na programe v utorok 13. augusta o 19:00 v Nikózii. Cez víkend má v Niké lige voľno po tom, ako požiadal o odloženie zápasu v Skalici.

"Oddýchneme si a pripravíme sa na APOEL. Chceli sme ísť do odvety s čo najlepším výsledkom, čo sa podarilo. Teraz už bude na nás, ako to zvládneme," dodal Mak.

APOEL - Slovan (utorok, 19:00)