Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Liverpoolu sme sa poučili, sľubuje Haraslín pred stretom so City a želá si bezchybný duel

Jakub Dvořák
Haraslín verí, že Sparta môže v Manchestri niečo uhrať.
Haraslín verí, že Sparta môže v Manchestri niečo uhrať.Profimedia / ČTK / Petrášek Radek
Sparta sa prvýkrát od marca vrátila na Britské ostrovy, kde ju čaká Manchester City. Posledná návšteva však nedopadla slávne. Klub z Letnej schytal od Liverpoolu šesť gólov. Lukáš Haraslín (28) teraz hlási, že zo spomínaného duelu sa jeho mužstvo poučilo.

Čo pre vás znamená City? Považujete ich za najlepší tím na svete?

"Myslím, že sa všetci tešíme, pretože ako ste povedali, čaká nás jeden z najlepších tímov sveta. Všetci tiež veľmi dobre vieme, ako dopadla posledná návšteva Anglicka (prehra 1:6 s Liverpoolom - pozn.), takže veríme, že sme sa z nej poučili. Máme plán, nejaké veci chceme robiť inak, ale všetko sa ukáže až na ihrisku."

V čom konkrétne sa chcete poučiť?

"Predtým sme sa dopúšťali menších chýb, ktoré nám v českej lige často prejdú, ale klub so silou Liverpoolu či City to vie okamžite potrestať. Chceme sa toho vyvarovať. Budeme hrať vo veľkej intenzite, musíme hrať disciplinovane a celý čas byť koncentrovaní na zápas. City vie využiť akékoľvek zaváhanie. Verím, že si užijeme predzápasový tréning a nabudíme sa."

Hráči, ktorí zažili hru proti tímom Pepa Guardiolu, často hovoria, že je to fyzicky náročné a sú neuveriteľne unavení, čo sa premieta do chýb v následnej kombinácii. Robili ste si na to nejakú špeciálnu prípravu?

"Vieme o tom, že radi držia loptu. Nemáme to s čím porovnať, ale o niečo podobné sa snažíme aj v Česku - chceme byť na lopte, kombinovať a nútiť súpera k chybám z únavy. Aj preto musíme byť veľmi koncentrovaní. Mali by sme sa vyvarovať zbrklosti, pretože City po strate okamžite prechádza do pressingu, čo je veľmi nebezpečné."

Stávkové kancelárie vám veľmi neveria. Kurz na vašu výhru je 34. Čo si o tom myslíte?

"Asi by ste sa ich museli spýtať, prečo je to tak. Vo futbale je možné všetko. Začíname za stavu 0:0 a do zápasu pôjdeme s tým, čo som tu pred chvíľou povedal. Manchester je favoritom, ale my máme plán a uvidíme, aký bude úspešný."

Počas víkendu ste šli do hry zo striedačky, tréner navyše hovoril, že nie ste úplne stopercentný. Už ste v poriadku?

"Tréner neklamal, trochu som s tým bojoval. Mal som náročný program a necítil som sa dobre. Plán bol taký, aký bol. Som rád, že to nakoniec všetko vyšlo. Teraz to už bude na koučovi, ako sa rozhodne. Urobím všetko pre mužstvo."

Nedávno na sociálnych sieťach prebehli fotky špeciálnych chráničov s motívom Ligy majstrov. To ste nechali hráčom vyrobiť alebo aký je ich príbeh?

"Celú dobu sa snažím mužstvu odvďačiť, že v ňom môžem byť. Nechal som spoluhráčom urobiť na pamiatku takú malú pozornosť, aby sme si navždy pamätali, čo sme dosiahli. Niekto v nich hrá, iní si ich zase vystavili v skrinke. Beriem to ako maličkosť pre mojich spoluhráčov, ktorí sú mi blízki."

Manchester City - Sparta (21:00)