Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z náhradníka ťahúň. Teraz je Havertz skutočnou ofenzívnou hrozbou, chváli zverenca Arteta

Kai Havertz je vo forme.
Kai Havertz je vo forme.TASR / Adam Davy / PA via AP
Keď pred dvanástimi mesiacmi Kai Havertz (25) prestúpil do Arsenalu z Chelsea, výkonmi na ihrisku sa javil ako náhradník. Teraz však senzačným štartom do sezóny plne potvrdzuje svoju hodnotu na úrovni 78 miliónov eur.

Arsenal - PSG 2:0

Nemec v utorkovom stretnutí Ligy majstrov dobre načasovaným nábehom a hlavičkou v 20. minúte nasmeroval Arsenal k domácemu víťazstvu proti PSG. Šlo už o jeho piaty presný zásah v prebiehajúcom ročníku. Po stretnutí si zaslúžene prevzal ocenenie pre hráča zápasu.

"Bol neuveriteľný. Jeho futbalový mozog, spôsob, akým chápe priestor, jeho načasovanie... Má neuveriteľnú pracovnú morálku a teraz je skutočnou hrozbou v ofenzíve. Momentálne je jedným z našich ťahúňov,“ povedal hlavný tréner Mikel Arteta, ktorý Havertzovi veľmi veril aj v minulom ročníku, keď sa mu nedarilo.

Mapa pohybu Kaia Havertza.
Mapa pohybu Kaia Havertza.Opta by Stats Perform

Domáci kormidelník mohol byť s duelom spokojný. Jeho zverenci v prvom polčase dominovali nad jedným z európskych gigantov, aby v druhom dejstve dokráčali k triumfu. "S výkonom som naozaj veľmi spokojný. Hrali sme proti súperovi, ktorý má veľa skvelých hráčov, je naozaj ťažké sa s ním vyrovnať, keď nemáte loptu. Prvý polčas bol veľmi dominantný a vytvorili sme si množstvo šancí, druhý už bol iný príbeh. Trpeli sme oveľa viac, ako sme mali. Liga majstrov prináša rôzne nároky, ale vyrovnali sme sa s tým naozaj dobre," hovoril šéf lavičky londýnskeho klubu.

Víťazstvo po remíze 0:0 na pôde Atalanty posunulo Arsenal na ôsmu priečku v tabuľke 36 tímov. Podľa Artetu je príliš skoro na to, aby začal predpovedať, koľko ďalších triumfov bude jeho tím potrebovať na to, aby sa automaticky kvalifikoval medzi 16 najlepších.

Ďalšou vzpruhou pre The Gunners bol pohľad na novú posilu Mikela Merina. Na trávniku sa premiérovo dostal v 64. minúte. Začiatok sezóny musel vynechať pre zranenie. Po prestávke však do hry nezasiahol Jurrien Timber, ktorého trápili svalové problémy. "Nebol si istý. Preto som nechcel riskovať. Bol rok mimo hry a v posledných týždňoch odohral veľa minút, pravdepodobne viac, ako by sme chceli," povedal Arteta o Holanďanovi, ktorý vynechal prakticky celú svoju prvú sezónu v klube pre vážne zranenie kolena.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform