Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Základ je, dom staviame a teraz ešte treba postaviť strechu. Weiss verí sile svojho tímu

Weiss uznal kvality súpera.
Weiss uznal kvality súpera.TASR
Slovenský majster Slovan Bratislava potrebuje na ceste do skupinovej fázy prestížnej Ligy majstrov odstrániť z cesty ešte dve prekážky. Tou prvou bude cyperský šampión APOEL Nikózia. Prvá kapitola dvojzápasu sa napíše v stredu o 20:30 na Tehelnom poli.

Slovan sa konfrontoval s cyperským majstrom aj v uplynulej sezóne. Vtedy čelil v play-off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy Arisu Limassol. Rovnako ako proti APOEL-u začínali Bratislavčania doma a v úvodnom stretnutí zvíťazili 2:1. Odveta na pôde súpera Slovanu nevyšla a Aris triumfoval vysoko 6:2.

Oba majstrovské tímy z Cypru však majú odlišnú filozofiu, čo sa prejavuje na hernom štýle. "Majú španielskeho trénera, čiže je tam očividný rukopis španielskeho futbalu. Sú to technicky vyspelí futbalisti. Prvky, ktoré sme videli u Španielov na majstrovstvách Európy, uvidíme zajtra v zápase. Musíme eliminovať to, čo majú silné a presadiť sa svojou individuálnou kvalitou v útoku, ale aj obrovskou disciplínou smerom dozadu," uviedol na predzápasovej tlačovej konferencii hlavný tréner Slovana Vladimír Weiss st.

APOEL začal v pohárovej Európe od 2. predkola, v ktorom postúpil cez FC Petrocub (1:0 doma, 1:1 vonku). Konfrontácia s moldavským majstrom bola pre klub z Nikózie prvou súťažnou v tejto sezóne, keďže ligový ročník začína na Cypre až v závere augusta. Slovan sa naladil na ďalšiu pohárovú prekážku víťazstvom v Niké lige nad Podbrezovou (1:0).

Aktuálne výsledky cyperského tímu.
Aktuálne výsledky cyperského tímu.Flashscore

"Z tohto pohľadu môžeme mať trochu výhodu, že sme dobre naladení, v dobrej forme. Každý zápas má však svoju históriu, treba si vždy vážiť silu súpera a APOEL ju má. Možno budeme behať viac bez lopty ako obyčajne, možno budeme dominantní my, neviem to posúdiť. Verím však v silu nášho mužstva," poznamenal 59-ročný kormidelník Slovana, ktorý dúfa, že začiatok dvojzápasu doma jeho tím pretaví na výhodu.

"Verím, že pri dobrom výkone s ľuďmi to môže byť naša výhoda. Budeme chcieť uhrať výsledok, ktorý nám dá šancu uspieť v odvete. Musíme hrať rozumne, pretože je to dobrý súper, v 3. predkole LM je už každý veľmi kvalitný. Keď podáme výkon na hranici našich schopností, tak môžeme postúpiť. Ak nie, postúpi súper, je to ľahká matematika," doplnil.

Vďaka postupu cez slovinské NK Celje už majú Slovanisti istotu účasti v hlavej fáze Európskej konferenčnej ligy. Weiss st. však vníma, že jeho mužstvo má v súčasnej situácii vyššie ciele: "Všetci sú pozitívne naladení, je jasné, že hráči, my aj vedenie chceme viac. Snívame o niečom, zajtrajší zápas nám ukáže, na čo máme. Je dobré, že sme uhrali cieľ, bez ktorého by klub nemohol ani fungovať, to sú financie z pohárov. Základ je, dom staviame a teraz ešte treba postaviť strechu. Na tom pracujeme a uvidíme, ako bude vyzerať náš dom."

Duel povedie rozhodca Allard Lindhout z Holandska. Odveta sa uskutoční v utorok 13. augusta o 19:00 v hlavnom meste Cypru. V prípade postupu nastúpi Slovan v play-off LM proti lepšiemu z dvojice FC Midtjylland - Ferencváros. Ak vypadne, čaká ho v play-off Európskej ligy víťaz dvojzápasu UE Santa Coloma - FC RFS.

Slovan Bratislava - APOEL (streda, 20:30)