Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zanechali sme dobrý dojem. Na mužstvo som hrdý, hodnotí prehru tréner Weiss

Vladimír Weiss bol krátko po stretnutí spokojný s prvým dejstvom. Mrzela ho vysoká prehra.
Vladimír Weiss bol krátko po stretnutí spokojný s prvým dejstvom. Mrzela ho vysoká prehra.TASR - Martin Baumann
Slovan Bratislava síce po prvom dejstve prehrával so škótskym favoritom iba o jeden gól, no po zmene strán domáci roztočili gólový kolotoč. Belasí sa vracajú z Glasgowa z historicky prvého vystúpenia v hlavnej fáze Ligy majstrov s prehrou 1:5. Súboj hodnotil pri mikrofóne NovaSport tréner Vladimír Weiss st. (59).

Celtic - Slovan Bratislava 5:1

Od úvodného hvizdu to mali belasí pred viac ako 56 tisícovou kulisou náročné. Nechýbali však ani fanúšikovia Slovana, ktorých pricestovalo takmer 600. Prvé dejstvo nebolo tak jednoznačné, ako sa podľa výsledku môže zdať. "Je to dosť vysoká prehra na to, čo sme odohrali. S prvým polčasom som bol veľmi spokojný. Prakticky prvý gól sme inkasovali zo štandardky, Vlado (Weiss) mal šancu, nevyužili sme ju. Cez prestávku sme si hovorili, že musíme ustáť úvodný tlak, ale prišiel druhý a tretí gól a bolo po zápase," začal hodnotiť hlavný lodivod Vladimír Weiss st. 

Jeho zverencom sa podarilo znížiť. O premiérový zásah v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe sa postaral Kevin Wimmer. Lenže bola to slabá náplasť a iba akási červená deka pre súpera. Celtic sa dostal do hry ešte viac a v nasledujúcich minútach navyšoval skóre. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

"Skorigovali sme, ale potom to na nás doľahlo. Nie je jednoduché brániť pod takým tlakom. Na mužstvo som hrdý, 1:5 je vysoká prehra, ale zanechali sme tu dobrý dojem. Každý odovzdal všetko. Išli sme na doraz s vynikajúcim súperom. Chceli sme niečo uhrať, čo sa nepodarilo, no dojem sme zanechali dobrý. Vypracovali sme si dve či tri šance. Celtic bol veľmi efektívny," nadviazal šéf belasej lavičky. 

Škótsky majster slovenského obhajcu nikéligovej trofeje neprekvapil. "Určite nie. Vedeli sme čo budú hrať. Škoda vysokého rozdielu. Myslím, že 1:5 sme si nezaslúžili. Inkasovali sme jeden alebo dva lacné góly po našich stratách do odkrytej brány. Tie brejky, lopty pod seba majú silné, ťažko sa to bráni. Sú veľmi rýchli," uzavrel hlavný tréner bratislavského Slovana. 

Belasí sa najbližšie v Lige majstrov predstavia proti Manchestru City. Anglického šampioná privítajú 10. októbra na svojom Tehelnom poli.