Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zhrnutie pondelkových žrebov: Čo čaká kvarteto slovenských zástupcov v pohárovej Európe?

S kým môžu hrať slovenské tímy?
S kým môžu hrať slovenské tímy?TASR
V pondelok boli vo švajčiarskom Nyone vyžrebované 3. predkolá Ligy majstrov, Európskej ligy aj Konferenčnej ligy. Svojich prípadných ďalších súperov spoznali takisto slovenskí zástupcovia.

Slovan Bratislava

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu cez NK Celje stretnú v 3. predkole Ligy majstrov s víťazom súboja APOEL Nikózia - Petrocub Hincesti. Termíny úvodných zápasov sú 6.-7. augusta, odvety sa uskutočnia 13. augusta. Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá vonku.

Bratislavský Slovan v prípade vypadnutia v 2. predkole LM so slovinským NK Celje bude pokračovať v 3. predkole majstrovskej vetvy EL. Jeho súperom by v tom prípade bol zdolaný zo súboja Shamrock Rovers FC - AC Sparta Praha. Belasí by hrali prvý zápas doma, odvetu v Írsku alebo v Česku.

MFK Ružomberok

Futbalisti MFK Ružomberok sa v prípade postupu cez turecký Trabzonspor stretnú v 3. predkole Európskej ligy 2024/2025 s víťazom súboja Wisla Krakov - SK Rapid Viedeň. Prvé duely 3. predkola sú na programe 8. augusta, odvety sa uskutočnia 15. augusta.

Ružomberok by sa v úvodnom stretnutí predstavil doma, odvetu by mal odohrať na ihrisku súpera. V prvom predkole vyradil Tobol Kostanaj z Kazachstanu, v druhom ho čaká Trabzonspor. Ak by Ruža vypadla, tak bude hrať v 3. predkole Konferenčnej ligy, kde narazí na lepšieho z dua HNK Hajduk Split (Chorvátsko) a HB Tórshavn (Island).

FC Spartak Trnava

Futbalisti FC Spartak Trnava sa v prípade postupu cez FK Sarajevo stretnú v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy s horším zo súboja Wisla Krakov - FC Rapid Viedeň, ktorí proti sebe nastúpia v 2. predkole Európskej ligy. Úvodné stretnutie tejto fázy je na programe 8. augusta, odveta by sa hrala 15. augusta.

Trnavčania sa mohli stretnúť aj s horšími z dvojíc: Ilves Tampere - FK Austria Viedeň, FC Zürich - FC Shelbourne, FK Molde - IF Silkeborg a FK Auda - FC Cliftonville.

FC 1904 Dunajská Streda

Potenciálneho súpera spoznal na pondelňajšom žrebe vo švajčiarskom Nyone aj ďalší slovenský pohárový účastník FC DAC 1904 Dunajská Streda. V prípade postupu cez FK Zira Baku si slovenský vicemajster zmeria sily s víťazom dvojzápasu medzi NK Osijek a FCI Levadia Tallinn, pričom začne vonku.

Mužstvo zo Žitného ostrova mohlo dostať aj úspešnejšieho z týchto dvojíc: FC Kodaň - FCB Magpies, Omonia Nikózia - FC Torpedo Kutaisi, FC Riga - WKS Slask Vroclav, NK Olimpija Ľubľana - FC Polissya Žitomir, HŠK Zrinjski Mostar - NK Bravo, NK Osijek - FCI Levadia Tallinn.