Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zničili nás, znelo zo Celticu. Dortmund po kanonáde spomínal finále

Dortmund nemal so súperom zľutovanie.
Dortmund nemal so súperom zľutovanie. TASR / Bernd Thissen / dpa via AP
Karim Adeyemi (22) z Borussie Dortmund zaznamenal v prvom polčase hetrik, keď minuloročný finalista Ligy majstrov zdemoloval Celtic 7:1 piatimi gólmi počas úvodných 42 minút.

Borussia Dortmund - Cetlic 7:1

Dortmund sa so ziskom maximálneho počtu bodov a deväťgólovým rozdielom dostal na čelo tabuľky Ligy majstrov. Celtic klesol z tretieho na 19. miesto. „Určite bolestivé. Boli sme potrestaní za každú chybu, ktorú sme urobili. Než sme sa spamätali, bolo to 5:1. Noc na vytriezvenie. Rýchly gól nás trochu rozhodil. Keď dáte dobrým hráčom čas na lopte, zničia vás. A presne to urobili,“ povedal kapitán hostí Callum McGregor pre TNT Sports.

Približne 80-tisíc fanúšikov začalo na Westfalenstadione po prvý raz oslavovať pomerne skoro. Kapitán Emre Can v siedmej minúte premenil pokutový kop po tom, čo brankár Kasper Schmeichel podrazil Jamieho Gittensa. Celtic o dve minúty neskôr na chvíľu utíšil ohlušujúce publikum, keď sa Daizen Maeda presadil po centri Arneho Engelsa. V 11. minúte však Adeyemi prinavrátil vedenie strelou odrazenou od Austona Trustyho.

Nemecký krídelník v 29. minúte zvýšil na 3:1, keď loptu poslal do horného rohu bránky. Neskôr vybojoval penaltu pre Serhoua Guirassyho a ešte pred odchodom do kabín zavŕšil svoj hetrik. Pre zranenie však musel krátko po prestávke opustiť ihrisko. "Bol to skvelý večer. Pre nás takmer dokonalý. Všetko išlo ako má. Je skvelé získať takéto veľké víťazstvo. Začali sme naozaj dobre, ale ešte nás čaká dlhá cesta," hovoril bezprostreden po dueli Can. 

Adeyemi sa stal prvým hráčom Dortmundu, ktorý od roku 2002 zaznamenal v zápase pohárovej Európy hetrik v prvom polčase. "Strelili sme sedem gólov, takže to bol naozaj vydarený večer. Ak budeme takto hrať aj naďalej, môžeme sa opäť dostať do finále,“ vyhlásil domáci hrdina.

Podľa trénera Nuriho Sahina nastavila Borussia latku vysoko. "Vždy sme sa snažili ísť dopredu. Pokiaľ podáme takýto výkon, je ťažké nás zdolať. Bol som nesmierne spokojný s množstvom úsilia, ktoré sme vynaložili,“ konštatoval.

Zápasové štatistiky Karima Adeyemiho.
Zápasové štatistiky Karima Adeyemiho.Opta by Stats Perform