Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zostavu som zvolil za odmenu, hovorí tréner Weiss. Takúto kvalitu naživo ešte nikdy nezažil

Weiss mal aj napriek prehre dôvod na radosť.
Weiss mal aj napriek prehre dôvod na radosť.ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK
Futbalisti Slovana síce na Manchester City nestačili a doma mu podľahli hladko 0:4, ale belasí podali dobrý výkon, ktorým si rozhodne neurobili hanbu. Dôkazom je, že zaplnené Tehelné pole hráčov odmenilo potleskom v stoji.

Tréner Vladimír Weiss po záverečnom hvizde predstúpil pred médiá a duel hodnotil veľmi triezvo. "Nikdy som nenastúpil proti takémuto súperovi. V mojich očiach je to najlepší tím na svete s najlepšími hráčmi. Systémovo ide určite o najlepší tím. Pre nás bola česť hrať proti takémuto mužstvu. Je to iný svet," povedal pre Nova Sport.

"My sa musíme radovať už len z toho, že sme hlavnej fáze Ligy majstrov a toto všetko je navyše. Užili sme si to, ale aj sme trpeli. Mali sme paradoxne prvú šancu v zápase, čiže to mohlo byť veselšie. Zostavu som dal za zásluhy, pretože nastúpili tí, ktorí si to vybojovali. Robo Mak mal zranenie, išiel tam len na záver," prezradil.

Pred stretnutím hovoril, že bude spokojný, keď po záverečnom hvizde diváci hráčov vytlieskajú. To sa aj stalo, čo Weissa tešilo. "Diváci boli fantastickí. Vytlieskali aj Vlada, keď išiel dole, mne pripravili choreo k 60. narodeninám. Atmosféra bola fantastická a verím, že to tak bude aj v ďalších dueloch," pokračoval.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Pre nás je to vysoká škola futbalu. Hrali proti nám top futbalisti, ktorí stoja stovky miliónov. Snažili sme sa, bojovali sme. Od súpera som čakal niečo takéto, ale naživo som takúto kvalitu ešte nevidel," nechal sa počuť skúsený lodivod.

Na Slovan teraz čaká Girona. "Je to v podstate béčko Manchestru City. Hrajú podobným štýlom, tiež sa snažia držať loptu, majú vysoký pressing. Potom tu máme AC či Stuttgart, to sú všetko tímy z najlepších líg, ktoré sú úplne inde. Ďakujem hráčom za ich obetavosť," dodal Weiss.