Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvučku LM poznám len z televízie. Musíme hrať tak, aby sme ju počuli viackrát, tvrdí Haraslín

Haraslín by mal v Malmö patriť k oporám Sparty.
Haraslín by mal v Malmö patriť k oporám Sparty.Profimedia
Ako každý malý chlapec, ktorý hrá futbal, sníval o tom, že jedného dňa vyjde na ihrisko a pred výkopom bude počuť hymnu Ligy majstrov. V stredu v Malmö to Lukáš Haraslín (28) po prvý raz skutočne okúsi. "Je to však len play-off. Chcem urobiť všetko pre to, aby sme ju na ihrisku počuli viackrát," povedal slovenský reprezentant.

Povedal vám Veljko Birmančevič niečo o Malmö a atmosfére na štadióne?

"Zatiaľ sme sa o tom veľmi nerozprávali. Sústredíme sa na Spartu, pretože je to hráč Sparty. Nie je to prvý zápas, ktorý budeme hrať pred takýmto publikom. Práve preto však hráme futbal, aby sme hrali takéto veľké zápasy."

Koho považujete za favorita? Nielen v tomto zápase, ale celkovo v boji o postup.

"Ide o Ligu majstrov, čo je najlepšia liga na svete. Ako sa my pripravujeme na nich, tak sa oni pripravujú na nás. Urobíme všetko pre to, aby sme vstúpili do zápasu dobre a boli úspešní."

Kto je teda podľa vás favoritom?

"Neviem, či je to otázka pre mňa... To sa ukáže až na ihrisku. Neviem povedať, kto je favoritom. Chceme do zápasu vstúpiť dobre a urobiť všetko pre to, aby sme boli úspešní."

Pred zápasom zaznie hymna Ligy majstrov. Ako sa na ňu tešíte?

"Samozrejme, je to sen každého futbalistu. Sme blízko k tomu, aby sme si ju zahrali. Zatiaľ sme hymnu počuli len v televízii... Bude to prvýkrát. Ale bude záležať na tom, ako sa nám bude dariť na ihrisku. To je dôležité. Musíme sa prezentovať tak, aby sme si hymnu vypočuli niekoľkokrát."

Ako vnímate letné hektické obdobie po Eure a váš návrat do klubu?

"Bolo to trochu iné ako po iné roky. Po náročnej sezóne sme išli na EURO, potom som dostal voľno a naskočil späť bez sústredenia do novej sezóny, ale musím povedať, že tréneri ma aj po krátkom oddychu dobre pripravili. Snažím sa pomôcť tímu k cieľom, ktoré sme si stanovili. Zatiaľ to bolo dobré a verím, že budeme úspešní aj naďalej."

Malmö FF - Sparta Praha (streda 21:00)