Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boženíkov klub v brankárskej kríze. Navrátilec alebo rekordný mladík? Vplyv má zákaz prestupov

Brankár Gonçalves sa zranil.
Brankár Gonçalves sa zranil.ČTK / imago sportfotodienst / Maciej Rogowski
Boavista oznámila, že João Gonçalves (23) aj Luís Pires (19) utrpeli vážne zranenia. Obaja brankári prvého tímu si mali pretrhnúť predný skrížený väz v kolene. Portugalský klub, v ktorom od júla 2022 pôsobí aj slovenský futbalista Róbert Boženík (24), má navyše pre finančné problémy už štyri prestupové obdobia zakázané transfery. Poradiť si tak bude musieť s úzkym výberom hráčov.

Len niekoľko minút po tom, ako vyšli najavo vážne zranenia gólmanov GonçalvesaPiresa, potvrdila Boavista návrat Brazílčana Césara, ktorý po minulej sezóne ukončil s klubom spoluprácu. Doteraz bol však bez práce, čo vedeniu umožnilo doplniť ho na súpisku, keďže z hľadiska pravidiel nie je novým hráčom. Tridsaťdvaročný brankár podpísal "predĺženie zmluvy" platné na dve sezóny.

César tak už vo štvrtok trénoval pod vedením trénera Cristiana Bacciho. O miesto v bráne bude súperiť s mladým oponentom, ktorým je Tomé Sousa. Pokiaľ by na pondelkový duel s Estrelou de Amadora padla voľba na 17-ročný talent, stal by sa najmladším mužom medzi troma žrďami v histórii tamojšej prvej ligy. Toto prvenstvo v súčasnej dobe drží Rui Patrício.

Jednotka mužstva Gonçalves sa podľa portugalskej verzie Flashscore Správ zranila počas prípravy na spomínaný zápas s Estrelou. O to smolnejší je prípad Piresa, ktorý si poranenie kolena privodil už v decembri 2023. Po mnohomesačnej pauze si ho následne obnovil hneď v deň, keď sa vrátil do tréningu.