Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude mať Porto nového trénera? Conceicao po siedmich rokoch mieri do Marseille

Conceicao odkoučoval na lavičke Porta až 377 zápasov.
Conceicao odkoučoval na lavičke Porta až 377 zápasov.Profimedia
Sérgio Conceicao (49) by mal podľa portugalských médií po siedmich rokoch skončiť na lavičke Porta. Bývalý reprezentačný stredopoliar doviedol drakov ako tréner k trom ligovým titulom, naposledy s nimi v nedeľu vyhral domáci pohár, ale počas osláv naznačil možný odchod z klubu.

Conceicao bol na lavičke Porta od roku 2017 a odvtedy získal s jedným z najúspešnejších portugalských tímov 11 trofejí. Táto sezóna spočiatku vyzerala ako sklamanie, draci skončili v lige na treťom mieste, 18 bodov za Sportingom. V Lige majstrov ich v osemfinále vyradil Arsenal, ale vynahradili si to triumfom vo finále Taça de Portugal, keď kapitán Mehdi Taremi v predĺžení rozhodol o triumfe 2:1 nad Sportingom.

Prezident Porta André Villas-Boas zablahoželal hráčom po úspešnom finále pohára a mal niekoľko slov aj pre lodivoda. "Veľká vďaka šampiónovi Conceicaovi za sedem nádherných rokov a 11 trofejí. V mene celého klubu vám veľmi pekne ďakujem za to, čo ste pre FC Porto urobili."

V Portugalsku sa čoraz častejšie špekuluje, že Conceicao by mal v najbližších dňoch alebo hodinách oficiálne oznámiť svoj odchod, pričom sa spája s prestupom do Olympique Marseille. Les Phocéens majú za sebou neúspešnú sezónu. V lige skončili na ôsmom mieste a v budúcom ročníku sa ich nebudú týkať európske poháre, navyše od septembra sa na ich lavičke vymenili už štyria tréneri.