Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Porto s nečakanou akvizíciou, z Atlética priviedlo Omorodiona

Omorodion bude hrať v Portugalsku.
Omorodion bude hrať v Portugalsku.Profimedia
Španielsky futbalový reprezentant do 21 rokov Samuel Omorodion prestúpil z Atlética Madrid do FC Porto. Los Colchoneros zinkasovali za 20-ročného útočníka 15 miliónov eur, pričom len nedávno stroskotal transfer olympijského šampióna z Paríža do FC Chelsea za 40 miliónov, čo je o päť viac, ako je odhadovaná trhová hodnota Omorodiona podľa portálu transfermarkt.com.

Omorodion bol blízko k spečateniu zmluvy s The Blues, keď mal byť súčasťou prestupu za Conora Gallaghera do Madridu. Dohoda však stroskotala, Gallagher sa musel vrátiť do Chelsea bez uzavretia zmluvy so španielskym klubom, aj keď napokon do Madridu prestúpil. 

Mužstvo zo Stamford Bridge stratilo záujem pre zranenie, ktoré Omorodion utrpel na olympijskom turnaji v Paríži. Situáciu využilo Porto a po zaplatení 15 miliónov podpísalo so španielskym zakončovateľom zmluvu do roku 2029. 

Omorodion začal uplynulý ročník La Ligy v drese Granady. Už po úvodnom kole, v ktorom strelil gól, zamieril za 6 miliónov do Atlética. Madridčania poslali talentovaného útočníka na hosťovanie do Alavésu a ročník ukončil s deviatimi presnými zásahmi.