Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trénerská rošáda v Benfice, odvolaného Schmidta nahradí na lavičke Bruno Lage

Lage sa vracia do známeho prostredia.
Lage sa vracia do známeho prostredia.Profimedia
Turbulentný štart do sezóny prežíva lisabonská Benfica. Už po štyroch kolách stratil dôveru Roger Schmidt (57) a vedenie vo štvrtok predstavilo jeho nástupcu, kormidla sa opäť ujme Bruno Lage (48).

Staronový kouč dlhodobo pracoval s mládežníckymi tímami celku z hlavného mesta a v januári 2019 prevzal áčko, s ktorým po niekoľkých mesiacoch oslavoval majstrovský titul. Po rok a pol trvajúcom angažmáne následne viedol Wolverhampton a brazílske Botafogo, pričom od októbra minulého roka bol bez práce.

"Chcem hrať taký futbal, na ktorý sa fanúšikovia radi pozerajú a ktorý sa tu hral dlhé roky, nielen počas môjho prvého angažmánu. Priaznivci sú zvyknutí na ofenzívnu, dynamickú a zábavnú Benficu, to je to, čo chcú," povedal Lage po podpise dvojročnej zmluvy.

Benfica v prvom kole prehrala s Famalicãom 0:2 a druhá strata prišla vo štvrtom kole na pôde Moreirense (1:1). Výsledok bol osudný pre dlhodobo kritizovaného Rogera Schmidta, ktorý stratil dôveru a pred niekoľkými dňami bol odvolaný.

"Chceli sme stabilitu, ale na základe výsledkov a výkonov v prvých štyroch kolách novej sezóny sme dospeli k záveru, že je čas na zmenu trénera. Chcel by som mu poďakovať za prácu, ktorú odviedol, a za dve trofeje, ktoré získal, ale myslíme si, že zmena je nevyhnutná," vyhlásil v sobotu športový riaditeľ Rui Costa.