Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aký vzťah má Mbappé s PSG? Bývalý klub údajne dlhuje francúzskej hviezde 55 miliónov eur

Podľa denníka Le Monde požaduje Mbappé od PSG 55 miliónov eur.
Podľa denníka Le Monde požaduje Mbappé od PSG 55 miliónov eur. Profimedia / ČTK / AP / Francisco Ubilla
Bývalá hviezda Paríža Saint-Germain Kylian Mbappé (25) údajne tvrdí, že mu jeho predchádzajúci klub dlhuje 55 miliónov eur. Pre túto sumu už mal kontaktovať zástupcov tamojších profesionálnych súťaží a Európskej futbalovej únie (UEFA). Informoval o tom francúzsky denník Le Monde.

Spomínané periodikum teda písalo o finančných nárokoch, ktoré hviezda Realu Madrid vzniesla voči svojmu bývalému zamestnávateľovi. Pred niekoľkými týždňami o tejto záležitosti informoval aj denník L'Équipe.

Mbappé údajne kontaktoval právne oddelenie Ligue de Football Professionnel, ktoré má po záštitou francúzske profesionálne súťaže, a takisto aj asociáciu UEFA v snahe vyvinúť tlak na klub.

Prostredníctvom svojich poradcov má reprezentant Francúzska požadovať, aby mu PSG na základe pracovnej zmluvy vyplatilo takmer 55 miliónov eur hrubej mzdy, ale zatiaľ bezvýsledne. Podľa Le Monde peniaze čiastočne súvisia s podpisovým bonusom, ktorý mal Mbappé dostať vlani vo februári.

Výplatu údajne nedostal ani počas posledných troch mesiacov, keď za francúzsky klub hral. Do Španielska útočník zamieril oficiálne na začiatku júna. Súčasťou transferu bol podľa špekulácií médií aj podpisový bonus presahujúci 100 miliónov eur.