Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bez Neymara, Mbappého a Verrattiho, ale so Škriniarom. PSG vstupuje do novej éry

Neymar a Mbappé nie sú súčasťou nominácie na sobotňajší úvodný zápas Ligue 1.
Neymar a Mbappé nie sú súčasťou nominácie na sobotňajší úvodný zápas Ligue 1.Profimedia
Hviezdni útočníci Kylian Mbappé (24) a Neymar (31) nie sú v zostave Paríža St. Germain na sobotňajší úvodný zápas novej sezóny francúzskej ligy proti Lorientu. Informovala o tom internetová stránka obhajcu titulu. V prípade oboch futbalistov sa špekuluje o ich blížiacom sa odchode z klubu.

Mbappé v polovici júna odmietol predĺžiť zmluvu, ktorá mu vyprší o rok, a bol vyradený z kádra. Francúzsky majster sveta odvtedy netrénoval s tímom a nezúčastnil sa ani na prípravnom turné v Japonsku a Kórei. Očakáva sa, že zamieri do Realu Madrid.

Tridsaťjedenročný Neymar oficiálne chýba pre chorobu, ale podľa agentúry AFP nie je na zozname z dôvodu blížiaceho sa odchodu z klubu. Špekuluje sa o možnom návrate Brazílčana do Barcelony, odkiaľ prišiel do Paríža v roku 2017 za rekordných 222 miliónov eur.

V nominácii na zápas proti Lorientu nie je ani Marco Verratti. Aj budúcnosť 30-ročného talianskeho stredopoliara v Paris St Germain je, podobne ako v prípade Mbappého a Neymara, neistá. Letný prestupový termín sa končí 1. septembra.

Mužstvo však posilnil slovenský reprezentant Milan Škriniar, ktorý nie je jedinou novou tvárou bohatého celku. Medzi posily Parížanov patria aj Manuel Ugarte, Lucas Hernández, Kang-in Lee, Marco Asensio, Goncalo Ramos a Arnau Tenas. V sobotu navyše dorazil rýchlonohý Ousmane Dembélé z Barcelony.