Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý najdrahší hráč klubu. Lyon priviedol ďalšiu posilu, v lete minul už 112 miliónov

Nuamah už je kmeňovým hráčom Lyonu.
Nuamah už je kmeňovým hráčom Lyonu.Olympique Lyon
Ernest Nuamah (20) podľa očakávania prestupuje z RWD Molenbeek do Lyonu, kde v minulej sezóne hosťoval. Olympique za krídelníka zaplatí 28,5 milióna eur, čím z neho urobí druhú najdrahšiu posilu v histórii klubu za Moussom Niakhatém (28).

Rodák z Kumasi za sebou nemá úplne presvedčivú sezónu, napriek tomu, že väčšinou nastupoval v základnej zostave, strelil len tri góly a pridal dve asistencie. Napriek tomu Lyon aktivoval opciu a podpísal s Nuamahom zmluvu do roku 2028.

Ghanský krídelník mohol do klubu prestúpiť už pred rokom, pre finančné obmedzenia však z Nordsjaellandu zamieril do belgického klubu, odkiaľ sa do OL, ktorý má rovnakého vlastníka Johna Textora, sťahoval najprv na hosťovanie, to bolo teraz zmenené na trvalý prestup.

Okrem Nuamaha Lyon aktivoval opcie na Orela Mangalu, Saïda Benrahmu či Mamu Baldeho, ktorý pre vyššie spomenutý fakt prišli na hosťovanie počas minulej sezóny. Olympique získal aj Moussu Niakhatého z Nottinghamu Forest - za necelých 32 miliónov eur stal najdrahším podpisom v histórii klubu, defenzívu posilnil aj Abner z Realu Betis.

Lyon bol na prestupovom trhu veľmi aktívny a celkovo investoval do posíl počas letného obdobia astronomických 112,2 milióna eur, čo je viac ako ktorýkoľvek iný klub. Okrem toho by mal v zime prísť Thiago Almada, ten pre zmenu prestúpil z Atlanty United do partnerského Botafoga.

Ďalšie prestupy a špekulácie