Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbal k nám nie je spravodlivý, hodnotil Enrique. Kouč PSG sa teší na súboj proti Arsenalu

PSG je späť pri streleckej chuti.
PSG je späť pri streleckej chuti. TASR / AP Photo / Christophe Ena
Luis Enrique (54) sa po víťazstve PSG 3:1 nad Rennes teší na zápas Ligy majstrov proti Arsenalu. Jeho mužstvo opäť objavilo útočnú formu zo začiatku sezóny a dokázalo sa viackrát gólovo presadiť.

PSG - Rennes 3:1

Parížania v úvodných troch ligových zápasoch skórovali 13-krát, no neskôr v zakončení trochu stagnovali. V piatok sa však vrátili k svojej najlepšej forme.

"Od začiatku to bol veľmi vyrovnaný duel, mali sme veľa šancí. Dali sme tri góly, ale mohlo ich byť aj viac. Liga majstrov? Budeme hrať proti ďalšiemu favoritovi (Arsenal, pozn. red.), bude to podnetný zápas, pripravíme sa naň," povedal pre BeIN Sports nadšený Luis Enrique.

Bradely Barcola sa síce dvoma gólmi dostal do štatistického popredia, ale pochvalu od trénera si vyslúžil juhokórejský útočník Lee Kang-in, ktorý predviedol výborný výkon v obrane aj útoku. Zavŕšil ho presným zásahom, keď strelu odrazenú od brvna doklepol do siete.

"Ako šikovný útočník bol na správnom mieste a strelil gól - jeho výkon sa mi veľmi páčil, dodal nám konzistenciu, podržal loptu, keď sme to potrebovali. Je veľmi inteligentný pri pressingu, vybojuje veľa lôpt a dobre sa vracia späť. Myslím si, že dnes bol vynikajúci, je radosť mať hráčov s takouto úrovňou a mentalitou," hovoril šéf lavičky klubu z francúzskej metropoly.

Španielsky kouč svojich zverencov za defenzívnu prácu nekritizoval. Inkasovanie gólov z vyložených šancí nie je niečo, čo by ho príliš znepokojovalo. "Futbal k nám nie je spravodlivý, súperi si proti nám vytvárajú veľmi málo šancí, oveľa menej ako v minulej sezóne. Keď už sa však do nich dostanú, skóruju. Dnes sa im to podarilo z penalty... Nie sme dokonalí a nikdy nebudeme,“ dodal. 

Milan Škriniar sa do základnej zostavy PSG opäť raz nezmestil. Do hry sa dostal až v 69. minúte, keď vystriedal stopérskeho kolegu Marquinhosa. Predchádzajúce dve stretnutia strávil len na lavičke náhradníkov.