Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kolo Muani v PSG zatiaľ nenapĺňa očakávania, športovými výkonmi príliš neohromil

Kolo Muani v zápase Ligy majstrov proti Girone.
Kolo Muani v zápase Ligy majstrov proti Girone.FRANCK FIFE / AFP
Deväťdesiat, možno 95 päť miliónov eur. Takú sumu na konci letného prestupového obdobia roku 2023 vysolilo PSG za útočníka Randala Kola Muaniho (25). Lenže francúzsky útočník zatiaľ ani náhodou nenapĺňa očakávania, ktoré doňho boli vkladané. Začína sa tak veľmi špekulovať o tom, či sa počas zimy nebude sťahovať na inú adresu.

Bilancia člena reprezentačného výberu Les Bleus zatiaľ nie je veľmi vábna. V drese Paížanov odohral naprieč všetkými súťažami 49 zápasov a vsietil iba 11 gólov. Už počas minuloročnej sezóny sa viedli debaty o tom, či má na to hrať v hlavnej francúzskej metropole, alebo či sa profilovo vôbec hodí do hry súčasného PSG.

Španielskemu trénerovi Luisovi Enriquemu sa zatiaľ nedarí zakomponovať hráčove schopnosti do systému. To sa vlastne potvrdilo minulú nedeľu večer, keď Parížania stratili ďalšie body v Nice a prišli o priebežné vedenie v Ligue 1.

Kolo Muani vyzeral zachmúrene, keď dorazil do tréningového centra Clairefontaine, aby sa pripravoval na duely v Lige národov. Niet divu, že nemal úplne najlepšiu náladu. Veď na juhu Francúzska bol počas uplynulého víkendu stiahnutý z pľacu už v prestávke, v prvom polčase sa vôbec nepresadil. "Mohol som urobiť päť iných zmien, ale rozhodol som sa jednoducho stiahnuť jeho," komentoval sucho svoj krok Enrique.

Rodák z Bondy na seba zatiaľ asi najviac upozornil pri finále svetového šampionátu v roku 2022, keď počas predĺženia proti Argentíne zlyhal v jasnej šanci na prisúdenie zlata Francúzsku. Keď prichádzal do Paríža, bolo to za veľmi búrlivých okolností. Prestup si v podstate vydupal, u svojho zamestnávateľa vo Frankfurte prestal trénovať. Chcel ísť preč.

Eintracht bol však veľmi neoblomný a nehodlal svoj ofenzívny pilier predávať lacno. PSG nakoniec podľahlo tlaku a položilo na stôl nemalý peniaz. Odvtedy každopádne Kolo Muani športovými výkonmi zásadne nezaujal.

Čím ďalej, tým viac sa ukazuje, že toto asi nebol ten najlepší ťah hlavného športového poradcu Luísa Camposa. Aj keď je pravda, že vtedy transfer nakoniec dotiahol na silu až prezident klubu Násir Al-Chelajfí. Situácia okolo Kola Muaniho sa môže stať patovou. Parížsky klub totiž bude len ťažko priznávať, že urobil chybu. Keby k tomu nakoniec došlo, nebude chcieť hráča predať za pár drobných. S vysokou cenovkou však môže byť Kolo Muani veľmi ťažko predajný.

Štatistiky Kola Muaniho.
Štatistiky Kola Muaniho.Flashscore

Luis Enrique s ním počíta predovšetkým na post deviatky. Lenže sám hráč nie je typickým hrotom, čo jasne ukázal aj duel s Nice. Prekvitať v taktickom rozostavení úplne hore preňho môže byť veľký problém. Možno aj ťažko riešiteľná úloha. Španielsky tréner tam chce akéhosi basketbalového pivota, nie brejkového hráča. Kolo Muani je každopádne "stále v milosti" parížskeho klubu, ktorý aj naďalej verí v jeho všestrannosť a potenciál, ako uvádza francúzsky športový denník L'Équipe.