Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kontroverzný Greenwood sa k minulosti vracať nechce. Chcem sa pozerať len dopredu, vraví

Greenwood počas prezentácie.
Greenwood počas prezentácie.Profimedia
Anglický útočník Mason Greenwood (22) povedal, že sa chce pozerať len dopredu, keď sa ho na jeho prvej tlačovej konferencii v Marseille v piatok pýtali na rozruch okolo jeho príchodu do klubu.

Greenwood bol v januári 2022 suspendovaný Manchestrom United po obvineniach z pokusu o znásilnenie a sexuálneho útoku, ale prokurátori vo februári 2023 stiahli obvinenia. Fanúšikovia Marseille vrátane starostu mesta Benoita Payana podpis odsúdili.

"Rozumiem tejto otázke, ale naozaj sa nechcem púšťať do žiadnych rozhovorov alebo diskusií na túto tému. Chcem sa pozerať len dopredu a byť súčasťou Marseille. Chcem ísť ďalej so svojou rodinou, dcérou a partnerkou, celým klubom, sústrediť sa na futbal a život mimo ihriska s rodinou," reagoval Greenwood.

Greenwood strávil minulú sezónu na hosťovaní v Getafe v španielskej La Lige. Marseille zaplatilo Manchestru United za útočníka približne 27,6 milióna eur, ďalšie štyri môže doplatiť v bonusoch, pričom Red Devils zinkasujú aj vysoké percento z ďalšieho predaja. 

"Ako prvý chápem, že Masonov príchod vyvoláva veľa otázok. Hovoríme však o minulosti. Je to zložitá a stará situácia," povedal prezident Marseille Pablo Longoria. Greenwood v minulej sezóne strelil v 36 zápasoch za Getafe 10 gólov a asistoval na šesť zásahov.

"Čo sa týka môjho osobného života, v minulej sezóne som bol v Madride. S mojou partnerkou a dcérou sme prežili veľmi dobré obdobie. V Madride sme žili veľmi pohodlne a všetci sme boli šťastní," prezradil Greenwood.

Anglický útočník by mohol debutovať už v nedeľu v prvom priateľskom zápase Marseille proti Nimes. "Preferujem pravú stranu, ale je na trénerovi, aby ma vybral na akúkoľvek pozíciu a ja odovzdám 100 percent v každom jednom zápase," komentoval Greenwood o úlohe v tíme.

Greenwood už raz Anglicko reprezentoval. Na otázku, či by ho pôsobenie v Marseille mohlo priviesť k návratu do národného tímu, odpovedal, že sa chce "v tejto sezóne sústrediť na klubový futbal".

Jeho príchod do Marseille prišiel deň po oficiálnom odchode Pierra-Emericka Aubameyanga, gabonského reprezentanta, ktorý bol v minulej sezóne najlepším strelcom Marseille. Bývalý hráč Dortmundu, Arsenalu, Barcelony či Chelsea prestúpil do saudskoarabského Al-Qadisiyah.