Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lille čaká náročné rozhodovanie. Kanonier David údajne nechce predĺžiť zmluvu

David túži zmeniť dres.
David túži zmeniť dres.Icon Sport / ddp USA / Profimedia
Francúzske Lille sa koncom augusta kvalifikovalo do hlavnej fázy Ligy majstrov a v januári by sa mohlo dočkať ďalšieho zaujímavého finančného príspevku, keďže v tom čase možno bude mať poslednú šancu speňažiť útočníka Jonathana Davida (24).

Kanadský zakončovateľ je kľúčovou postavou ofenzívy LOSC, má zmluvu do konca sezóny a francúzske médiá informujú o jeho zajačích úmysloch. David údajne neplánuje podpísať nový kontrakt, čo jeho zamestnávateľa postaví do úzkych a ostanú mu tak dve možnosti - hráča v zime predať alebo o neho po sezóne prísť bez odstupného.

Dvadsaťštyriročný futbalista prišiel do Lille v januári 2020, vedenie zaňho vtedy poslalo 27 miliónov eur belgickému Gentu a urobilo veľmi dobrý obchod. Francúzsky tím je pravidelným účastníkom európskych pohárov a kanadský reprezentant má na tom veľký podiel, dres LOSC si obliekol v 195 zápasoch a strelil 92 gólov, na ďalších 20 prihral.

David sa určite nemusí obávať o svoju budúcnosť a v Anglicku je o neho už teraz veľký záujem. Situáciu okolo neho monitorujú Tottenham, West Ham, Chelsea, Manchester United či Arsenal a sú ochotní zaplatiť až tridsať miliónov eur. V hre je aj pokračovanie vo francúzskej lige (PSG) a presun na Pyrenejský polostrov (Barcelona). V uplynulom období sa písalo aj o tom, že padol do oka predstaviteľom Juventusu a Interu.