Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lyon môže prísť o hlavný pilier ofenzívy. Zamieri Lacazette k Saudom alebo do MLS?

eurofotbal.cz
Lacazette bude rozhodovať o svojej budúcnosti.
Lacazette bude rozhodovať o svojej budúcnosti.Profimedia
Pravdepodobne žiadne iné mužstvo vo Francúzsku nie je v posledných dvoch sezónach tak závislé na svojom hrotovom útočníkovi ako práve Lyon. Hoci by tím asi len ťažko dotiahol svoju spanilú a divokú cestu ku kvalifikácii do európskych pohárov bez kapitána Alexandra Lacazetteho (33), šance na jeho zotrvanie v klube sú vraj úplne rovnaké ako možnosť odchodu do Saudskej Arábie.

Od návratu ofenzívneho generála na Parc Olympique Lyonnais v roku 2022 odohral skúsený útočník 74 zápasov, počas ktorých si na svoje konto zapísal úctyhodných 53 gólov vo všetkých súťažiach. Tohtoročný sumár 22 gólov, z ktorých drvivá väčšina z nich bola pre Lyon rozhodujúcich, výrazne napomohol po strašnom období v jesennej časti sezóny k posunu až na šiestu priečku v Ligue 1 a k postupu do finále Coupe de France.

Zmluvu má Lacazette platnú ešte na jeden rok. Podľa informácií francúzskeho športového denníka L'Equipe však veľmi uvažuje o svojej budúcnosti. Bude si musieť vybrať, či chce zostať vo svojom milovanom prostredí, alebo siahnuť po tučnom balíku z Ázie.

Na stole má mať už nejaký čas veľmi lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie. Ako pred niekoľkými týždňami hovorili médiá, prakticky sa nedá odmietnuť. V hre je aj odchod do zámorskej MLS.

Olympique má aktuálne trochu zviazané ruky. Už počas zimy mal jeho hráča sondovať Al-Shabab, išlo o akési prvotné koketovanie. Pre francúzsky klub by asi nebolo problémom, aby kývalo na určité zvýšenie platu, ak by si to lyonský rodák prial. Lenže konkurovať v tomto ohľade rijádskym majiteľom môže len ťažko.

Mesačne Lacazette v súčasnej chvíli zarába zhruba 500-tisíc eur, ak by podpísal zmluvu na dva až tri roky, mohol by byť jeho plat až štvornásobný. Lyon pritom zvažuje, že by útočníka skutočne predal, pretože by výrazne znížil vlastné mzdové náklady.