Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United sa zbavil nechceného Greenwooda, talentovaný Angličan posilnil Marseille

Greenwood naposledy pôsobil v Getafe.
Greenwood naposledy pôsobil v Getafe.Profimedia
Mason Greenwood (22) má za sebou ďalšie sťahovanie a tentoraz zakotví vo Francúzsku. Krídelník prestúpil z Manchestru United do Marseille, kde absolvoval lekársku prehliadku a podpísal päťročný kontrakt.

Za posledný rok je to už druhý odchod ofenzívneho futbalistu z Old Traffordu. Vlani si ho vypožičalo Getafe a Greenwood strelil za madridský tím 10 súťažných gólov. Uprednostnil prestup do Francúzska pred Talianskom, kde ho chcelo Lazio, ďalším nápadníkom bola Valencia.

Prestup bude na pomery Marseille drahý. Olympique zaplatí 26 miliónov eur, červení diabli môžu zinkasovať ďalších 5,6 milióna vďaka bonusom.

Greenwood prešiel mládežníckou akadémiou Manchestru United, za slávny klub odohral 129 zápasov a strelil 35 gólov, okrem toho v septembri 2020 debutoval v anglickej reprezentácii.

Za svoj materský klub hral naposledy v januári 2022, a to z dôvodu problémov so zákonom. Dlho čelil obvineniam z pokusu o znásilnenie a Manchester United s ním prestal počítať, nič na tom nezmenil ani verdikt súdu z februára minulého roka, ktorý futbalistu zbavil obvinení.