Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé ovládol miliónový spor s PSG. Nebudeme platiť, tvrdí údajne vedenie parížskeho klubu

Prezident PSG Nasir Al-Khelaifi.
Prezident PSG Nasir Al-Khelaifi.IBRAHIM EZZAT/ NurPhoto/ NurPhoto via AFP
Riadiaci orgán francúzskych profesionálnych súťaží Ligue de Football Professionnel (LFP) vo štvrtok popoludní definitívne rozhodol v prospech Kyliana Mbappého (25) v spore s Parížom Saint-Germain. Bývalý klub podľa neho musí ofenzívnej hviezde Realu Madrid vyplatiť peniaze dlžné na mzdách a bonusoch. Parížsky tím to však naďalej odmieta.

Návrh na vyrovnanie bol predložený v stredu, pričom LFP napokon prišla s rozhodnutím len o deň neskôr. Podľa denníkov L'Equipe a Le Parisien bolo Paris Saint-Germain nariadené zaplatiť 55 miliónov eur, ktoré Kylian Mbappé požaduje.

Táto suma bola vypočítaná na základe nevyplatených miezd za obdobie apríl, máj a jún 2024. Významným faktorom pri rozhodovaní mal byť podľa Le Parisien prístup oboch strán k riešeniu sporu.

"Paris Saint-Germain musí do týždňa pristúpiť k vyplateniu nevyplatených zložiek mzdy Kyliana Mbappého, konkrétne fixných zložiek a bonusov splatných za mesiace apríl, máj a jún 2024, ako aj bonusu za podpis zmluvy splatného 29. februára 2024," uvádza sa vo vyhlásení LFP. PSG na otázku agentúry AFP odpovedalo, že nemá v úmysle platiť a počká na rozhodnutie súdu.

"Vzhľadom na obmedzenú právnu kompetenciu LFP prijať úplné rozhodnutie v tejto veci musí byť rozsudok teraz predložený inej jurisdikcii," uviedol vo vyhlásení celok z francúzskeho hlavného mesta. "Nebudeme platiť," povedal zdroj blízky vedeniu klubu.