Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Napätie medzi francúzskymi gigantmi, PSG hrozí majiteľovi Lyonu súdom

Nasser Al-Khelaifi a John Textor vo finále Francúzskeho pohára 2024.
Nasser Al-Khelaifi a John Textor vo finále Francúzskeho pohára 2024.Profimedia
Majiteľ Lyonu John Textor (58) v posledných dňoch nešetril nelichotivými komentármi na adresu PSG, čo nezostalo bez odozvy. Francúzsky hegemón sa teraz nechal počuť, že je pripravený podniknúť právne kroky proti americkému podnikateľovi.

Všetko sa začalo Textorovým rozhovorom pre brazílske Globo. V ňom okrem iného odznelo, že Lyon nebojuje proti majiteľovi, ale proti celej krajine. Narážka smerovala na vlastníka parížskeho klubu, spoločnosť Qatar Sports Investments, ktorá má silné väzby na katarskú vládu a jej investičné fondy. Okrem toho majiteľ Lyonu kritizoval aj nekontrolované výdavky PSG.

Práve na to sa Les Parisiens odvolávali vo vyhlásení a rovno prešli do protiútoku. "Vaše komentáre o neobmedzenom míňaní sú nepravdivé, pričom ignorujete skutočnosť, že váš vlastný klub mal značné problémy s UEFA a francúzskymi orgánmi," stojí v texte, ktorý podpísal generálny tajomník Victorian Meler.

"Menej ako 20 percent komerčných príjmov PSG pochádza od katarských spoločností. Z 50 partnerstiev podpísaných za posledných šesť rokov je len jedna značka z Kataru," uviedol ďalej klub z hlavného mesta.

"Ak budete pokračovať v ohováraní a poškodzujúcich vyhláseniach, budeme nútení pridať k rastúcemu počtu žalôb, ktorým čelíte v Brazílie, ďalšie vo Francúzsku," varoval Melero Textora.

Ten mal v juhoamerickej krajine problémy pre výroky o korupcii a ovplyvňovaní zápasov, na ktoré reagovali strany, voči ktorým boli obvinenia namierené. Textor je väčšinovým vlastníkom brazílskeho klubu Botafogo, ale aktivity má aj v Belgicku či Anglicku ako majiteľ RWD Molenbeek, respektíve Crystal Palace.