Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Narodil sa, aby vyhrával. Mbappé: Roky strieľam góly, pre ľudí je to už normálne

Mbappé verí, že vyhrá ďalšie MS.
Mbappé verí, že vyhrá ďalšie MS.AFP
Kylian Mbappé (24) sa posledné roky stáva overenou klasikou. Francúz najnovšie poskytol rozhovor magazínu France Football po tom, ako bol v minulej sezóne vyhlásený za najlepšieho futbalistu svojej krajiny. O svojich ďalších krokoch stále nič neprezradil.

Budúcnosť

"Som súťaživý typ. Keď hrám, tak preto, aby som vyhral. Nezáleží na tom, s kým a ani aký dres mám na sebe. Chcem iba vyhrávať. Nikdy nebudem spokojný. Chcem vyhrať Ligu majstrov. Idem na dovolenku, oddýchnem si, doplním energiu a vrátim sa hladný po úspechoch, akého ma všetci poznajú."

Možný odchod z PSG

"Ako som povedal, nikdy nie som ohromený tým, čo robím. Neviem byť spokojný. Vždy si poviem, že všetko, čo spravím, môžem urobiť opäť a ešte lepšie. To je ten hlad po víťazstvách. Nechcem byť v tíme len preto, aby som sa zúčastnil. To je aj jeden z dôvodov, prečo si ľudia o mne myslia, že som arogantný. Som taký, aký som. Nebojím sa neúspechu. Je to súčasť kariéry futbalistu. Na druhej strane, som hlboko presvedčený, že som sa narodil, aby som vyhrával. Všetkým to chcem ukázať."

Neúspechy v Lige majstrov

"Neviem, čo musí Paríž urobiť, aby vyhral Ligu majstrov. Nie je to otázka na mňa. Musíte sa porozprávať s ľuďmi, ktorí tvoria tím, skladajú mužstvo a budujú tento klub. Snažím sa iba odviesť svoju prácu. Bol som najlepším hráčom a najlepším strelcom v Ligue 1 piaty rok po sebe." 

Kritika

"Už roky strieľam veľa gólov, pre ľudí sa to stáva normálne. Nikdy som sa nesťažoval na to, že by moje výkony boli podceňované. Sám som svojím spôsobom pokladal za banálne to, čo dokázal Lionel Messi či Cristiano Ronaldo. Sme v konzumnej spoločnosti, v ktorej je v poriadku, čo ste urobili. Ale musíte to urobiť znova. Myslím si, že hrať za PSG veľmi nepomáha, pretože je to tím, ktorý rozdeľuje. Samozrejme, priťahuje to kritiku, ale mňa to netrápi, pretože viem, čo robím."

Zlatá lopta

"So starými pravidlami by ju bolo ťažšie vyhrať, no s novými to je možné. Žiadajú od vás, aby ste vybrali najpôsobivejšieho hráča. Toho, ktorý mal najväčší vplyv. Takého, ktorý bol najviac rozdielovým či strelil najviac gólov. Uvidíme, ale myslím, že stále som kandidátom."

Francúz s PSG opäť vyhral francúzsku ligu.
Francúz s PSG opäť vyhral francúzsku ligu.@KMbappe

Finále MS proti Argentíne

"Ďalšie majstrovstvá sveta vyhráme. Ako tím po tom stále túžime. Je to náš sen. Dúfam, že o pár rokov budeme môcť povedať, že sa všetko otočilo k lepšiemu, aj keď prehra vo finále zostane navždy čiernou škvrnou. Naučil som sa s tým žiť. Už ma to netrápi. Ide o súčasť histórie. Minulosť."