Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neymar, vypadni. Hnev fanúšikov pred domom Brazílčana, v klube nechcú ani Messiho

Zlosť priaznivcov vygradovala.
Zlosť priaznivcov vygradovala.AFP
Paríž Saint-Germain nariadil zvýšenú bezpečnosť v tréningovom centre a pri domoch Lionela Messiho (35) a Neymara (31) po protestoch fanúšikov, ktorí boli nahnevaní na nedávne výsledky lídrov Ligue 1.

Niekoľko stoviek priaznivcov PSG sa v stredu večer zhromaždilo pred sídlom klubu, kde odpálilo dymovnice a spievalo nepriateľské chorály na adresu nedostatočných výkonov hviezd Messiho, Neymara a talianskeho stredopoliara Marca Verrattiho. Niektorí z nich sa potom vybrali k domu Brazílčana na bohatom predmestí západne od Paríža, kde skandovali "Neymar, vypadni".

Vo vyhlásení klubu sa uvádza: "Paríž Saint-Germain čo najdôraznejšie odsudzuje neprijateľné a urážlivé konanie malej skupiny jednotlivcov. Bez ohľadu na názorové rozdiely, nič neospravedlňuje takéto správanie."

Neymar, ktorého trápia zranenia a je mimo hry až do konca sezóny, reagoval na Instagrame: "Nedovoľte ľuďom, aby vás dostali do búrky. Dajte ich do svojho pokoja." Fanúšikovia naznačili, že to isté chcú robiť každý večer. Protestujúci odišli pokojne, niekoľko minút po svojom príchode bez akýchkoľvek stretov s políciou.

Messiho budúcnosť v klube je nejasná po tom, ako bol na dva týždne suspendovaný za to, že odcestoval do Saudskej Arábie bez povolenia klubu. Argentínčanovi, ktorý vyhral majstrovstvá sveta, končí na konci sezóny zmluva, pričom o jeho podpis údajne prejavilo záujem množstvo tímov vrátane Barcelony. Pri nedeľňajšej domácej prehre s Lorientom odohral celý duel.

Časť priaznivcov PSG ho nedávno pranierovala, pretože ho považujú za symbol všetkého, čo klub urobil zle, keď sa zameral na podpisy superhviezd, zatiaľ čo nedokázal vybudovať skutočne konkurencieschopný tím.

Messi strelil v tejto sezóne 20 gólov vo všetkých súťažiach, v lige pridal 15 asistencií a v tomto smere je najlepším hráčom Ligue 1. Jeho forma však od chvíle, keď doviedol Argentínu k úspechu na majstrovstvách sveta v Katare, klesla - rovnako ako u väčšiny tímu PSG. Proti Lorientu išlo o šiestu prehru v 17 zápasoch francúzskej súťaže v roku 2023. Na čele tabuľky však zostávajú päť zápasov pred koncom s päťbodovým náskokom pred Marseille.

Prvá pätica tabuľky Ligue 1
Prvá pätica tabuľky Ligue 1Flashscore