Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po úspešnom Eure prestup. Gruzínsky útočník Mikautadze sa vracia do Lyonu

Georges Mikautadze bol výraznou postavou Gruzínska na majstrovstvách Európy.
Georges Mikautadze bol výraznou postavou Gruzínska na majstrovstvách Európy.AFP
Olympique Lyon skompletizoval návrat Georgesa Mikautadzeho (23), za ktorého Métam zaplatí 18,5 milióna eur. Gruzínsky reprezentant, ktorý na Eure strelil tri góly a bol jedným zo šiestich hráčov, ktorí získali Zlatú kopačku, podpísal v známom prostredí zmluvu do roku 2028.

Mikautadze sa stal rekordným predajom Mét, kam sa v polovici minulej sezóny vrátil po nevydarenej jeseni v Ajaxe, ale ani jeho 13 gólov v 20 štartoch im nepomohlo k záchrane.

Hoci Méty aktivovali opciu na 13 miliónov eur, bolo jasné, že 23-ročný útočník hrať v druhej lige nebude. Dlho to vyzeralo na prestup do Monaka, ale nakoniec kanoniera získal Lyon. Mikautadze sa vracia do klubu, ktorý ho vychoval, keďže tam pôsobil v rokoch 2008 až 2015.

Mikautadze debutoval v Ligue 1 za Méty vo veku 19 rokov, odvtedy nastúpil za klub zo severu Francúzska v 64 súťažných zápasoch so skvelou bilanciou 38 gólov a 13 asistencií.

Gruzínsky reprezentant sa výrazne presadil na majstrovstvách Európy, kde sa s tromi gólmi stal najlepším strelcom turnaja. Aj vďaka jeho príspevku postúpilo Gruzínsko z "českej" skupiny do osemfinále, kde však nestačilo Španielsko, ktoré napokon európsky šampionát vyhralo.