Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestavba Paríža pokračuje. Ku Škriniarovi mieri ofenzívna posila z Barcelony

Ousmane Dembélé je už hráčom PSG.
Ousmane Dembélé je už hráčom PSG.PSG
Číslo 23 a zmluva do roku 2028. Ousmane Dembélé (26) je oficiálne novou posilou PSG. Podľa médií dostane Barcelona za Francúza 50,4 milióna eur. Tréner Luis Enrique (53) pokračuje v prestavbe kádra, v ktorom sa v novej sezóne po Lionelovi Messim (36) s najväčšou pravdepodobnosťou neobjavia ani Kylian Mbappé (24) a Neymar (31).

Šampión Ligue 1 pred necelými dvoma týždňami aktivoval spomínanú výstupnú klauzulu a v uplynulých dňoch dolaďoval podrobnosti. Dembélé prešiel zdravotnou prehliadkou, dohodol sa na podmienkach zmluvy a v sobotu dopoludnia podpísal päťročný kontrakt.

Po prestupe uviedol: "Som veľmi rád, že sa pripájam k Parížu Saint-Germain a už sa neviem dočkať, kedy budem hrať za svoj nový klub. Dúfam, že sa tu budem naďalej zlepšovať a že na mňa budú všetci fanúšikovia klubu hrdí."

Rýchlonohý futbalista počas šiestich sezón v Barcelone odohral 185 zápasov, nastrieľal 40 gólov a na 43 prihral. Trikrát sa stal majstrom Španielska, vo svojej zbierke má aj dva triumfy v Copa del Rey. Predtým hral za Rennes a Dortmund. S francúzskou reprezentáciou vyhral majstrovstvá sveta 2018 a s národným tímom sa dostal do finále na minuloročnom šampionáte.

PSG je na trhu veľmi aktívne, tím už predtým doplnili Manuel Ugarte, Lucas Hernández, Kang-in Lee, Milan Škriniar, Marco Asensio, Goncalo Ramos a Arnau Tenas.

Očakávať sa dajú aj ďalšie zmeny, v posledných dňoch silnejú špekulácie ohľadom odchodu Neymara a vyriešená stále nie je budúcnosť Kyliana Mbappého.