Prestúpi Haraslín zo Sparty do Francúzska? Záujem o neho má mať tréner De Zerbi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestúpi Haraslín zo Sparty do Francúzska? Záujem o neho má mať tréner De Zerbi

Haraslín by sa mohol sťahovať do Ligue 1.
Haraslín by sa mohol sťahovať do Ligue 1.Profimedia
Len vo februári predĺžil Lukáš Haraslín (28) kontrakt s pražskou Spartou. Podľa informácií francúzskeho webu Jeunes Footeux je teraz v hre prekvapivý prestup.

Slovenský krídelník by mohol opäť stretnúť s trénerom Robertom De Zerbim, ktorý by mal v najbližších dňoch podpísať v MarseilleHaraslín prežil v pražskej Sparte ďalšiu vydarenú sezónu. Ofenzívny futbalista strelil dvanásť ligových gólov a päť pridal asistencií, ďalšie štyri zásahy s jednou prihrávkou zaznamenal v Európskej lige.

Zlanáriť ho údajne chce De Zerbi, ktorý so slovenským stredopoliarom spolupracoval už v Sassuole. Vtedy nešlo o príliš podarený angažmán. Za dva roky odohral Haraslín len dvadsaťpäť ligových stretnutí a strelil jediný gól.

Štatistiky Lukáša Haraslína.
Štatistiky Lukáša Haraslína.Flashscore

Na Letnej ale ožil a pritiahol pozornosť väčších európskych celkov. Medzi ne sa radí práve aj Marseille, mužstvo by mal v najbližších dňoch prevziať práve De Zerbi. Bývalý manažér Brightonu sa s účastníkom Ligue 1 už dohodol, zostáva ale doladiť posledné podmienky s jeho predchádzajúcim zamestnávateľom.

Podľa renomovaného novinára a experta na prestupy Fabrizia Romana sa oba celky dohodnú na odstupnom vo výške šiestich miliónov eur a presunu De Zerbiho tak v ceste nič brániť nebude. Následne by sa mal rodák z talianskej Brescie pustiť do práce.

Do útoku si De Zerbi vyhliadol napríklad Anthonyho Martiala, do stredu poľa krajana Andreu Colpaniho. V hre je teda aj Haraslín, ktorý by prípadne mohol Marseille vyjsť na šesť až osem miliónov eur. Rodák z Bratislavy v zahraničí hrával aj za Parmu a Gdaňsk.