Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestupová sága našla svoj koniec. Rabiot si opäť zahrá vo francúzskej Ligue 1

Rabiot znovu mieri do rodnej krajiny.
Rabiot znovu mieri do rodnej krajiny.Profimedia / Richard Sellers/Sportsphoto/APL/Mary Evans Picture Library
Olympique Marseille by sa tento rok rád zapojil do boja o majstrovský titul a jeho vedenie v najbližších hodinách získa ešte jednu dodatočnú posilu. Na juh Francúzska mieri Adrien Rabiot (29), stredopoliar je dohodnutý na podmienkach dvojročného kontraktu a čaká ho zdravotná prehliadka.

Slávny klub na svojich internetových stránkach uviedol: "Olympique Marseille oznamuje, že sa dohodol na podmienkach spolupráce s Adrienom Rabiotom. Ak francúzsky reprezentant prejde zdravotnou prehliadkou, podpíše zmluvu." 

Rabiot po minulej sezóne opustil turínsky Juventus a po európskom šampionáte dlho hľadal nového zamestnávateľa. Francúzsky stredopoliar odmietol sťahovanie do Saudskej Arábie alebo Turecka a čakal na zaujímavú ponuku predovšetkým z Anglicka. Situáciu okolo neho mali monitorovať Arsenal s Liverpoolom a úspechom sa neskončili rokovania s Manchestrom United, tlač okrem toho špekulovala aj o záujme milánskeho AC.

Rodák z obce Saint-Maurice sa s turínskym klubom rozlúčil po piatich rokoch, počas ktorých odohral 212 súťažných zápasov s bilanciou 22 gólov a 15 asistencií. V sezóne 2019/20 sa podieľal na zisku Scudetta, okrem toho oslávil tri pohárové prvenstvá. Celkovo 19 cenných trofejí, vrátane šiestich titulov, vybojoval ešte s PSG.

Marseille má vo svojej zbierke deväť francúzskych titulov a naposledy sa jeho fanúšikovia radovali v sezóne 2009/10. Vstup do nového ročníka sa tamojšiemu celku podaril - zo štyroch zápasov vydoloval desať bodov. Ťah s angažovaním Rabiota sa stretol aj v kritikou, ktorou nešetril predovšetkým redaktor Daniel Riolo z RMC Sport.

"Je to neuveriteľné, čo sa v Marseille deje. Presvedčiť Rabiota, aby kývol na polovičný plat, to je niečo neskutočné," napísal v narážke na to, že vlani futbalista na Apeninskom polostrove poberal deväť miliónov eur.

"Ak podpíše zmluvu, bude to znamenať jednu vec - nikto ho nechcel. Fanúšikovia by rozhodne nemali prepadať extáze, naopak by mali byť opatrní a na jeho príchod sa pozerať skepticky. V Európe ho nikto nechcel, tak musel pristúpiť na polovičný plat. Stačí si spomenúť na jeho odchod z PSG do Juventusu, ktorý nakoniec korešpondoval s nepodarenými rokmi talianskeho klubu. Rabiot nie je príliš kvalitným stredopoliarom, a to ani po technickej stránke," dodal.