Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG má nového spolumajiteľa, podiel v klube si zaobstaral Durant

Durant je novým akcionárom PSG.
Durant je novým akcionárom PSG.AFP
Americký basketbalista a čerstvý držiteľ olympijského zlata Kevin Durant (35) sa stal akcionárom francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain.

Tridsaťpäťročný líder Phoenixu Suns v zámorskej NBA patril k ťahúňom hviezdneho amerického tímu, ktorý sa udržal na tróne svetového basketbalu. V Paríži získal v sobotu piate zlato na olympiáde v sérii, keď zdolal vo finále domácich Francúzov 98:87.

Durant je osobný priateľ prezidenta PSG Nassera Al-Khelaifiho a veľký fanúšik 12-násobného šampióna Ligue 1. "Počas OH v Paríži osobne navštívil tréningový kemp PSG a rozhodol sa akcionársky vstúpiť do parížskeho klubu," informoval portál L'Equipe.

Prostredníctvom Duranta chce PSG viac preniknúť na americký trh. Durantov percentuálny podiel v PSG zatiaľ nebol zverejnený. To by sa malo zmeniť, keď bude podpis oficiálne potvrdený.

Durant nie je prvým basketbalistom, ktorý sa rozhodol investovať do futbalového klubu. Napríklad ďalší legendárny Američan LeBron James je spolumajiteľom slávneho Liverpoolu. V anglickom tíme vlastní dve percentá.