Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG s nariadením Ligue 1 nesúhlasí, Mbappému odmieta zaplatiť milióny

TASR
Spor medzi Mbappém a PSG ešte neskončil.
Spor medzi Mbappém a PSG ešte neskončil. TASR / AP Photo / Manu Fernandez
Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain odmietol splniť nariadenie Ligue 1, aby zaplatil 55-miliónov eur svojmu bývalému hráčovi Kylianovi Mbappému (25).

Právna komisia ligy nariadila PSG platbu ešte začiatkom septembra. Ide o trojmesačnú nevyplatenú mzdu a tzv. "etický" bonus, na ktoré má Mbappé nárok po letnom odchode do Realu Madrid. Podľa klubu bol hráčov nárok na bonusy zrušený dohodou oboch strán pred minulou sezónou.

Dvadsaťpäťročný útočník vtedy nedostával priestor v tíme v dôsledku svojho rozhodnutia nevyužiť ročnú opciu v kontrakte a nakoniec sa mal bonusov vzdať výmenou za opätovné začlenenie do mužstva.

Mbappé bol v Paríži ťahúňom.
Mbappé bol v Paríži ťahúňom.Flashscore

O odchode francúzskeho majstra sveta sa hovorilo niekoľko rokov a v záverečnom ročníku panovalo medzi ním a klubom citeľné napätie. PSG ponúkol Mbappému v roku 2022 najlukratívnejšiu zmluvu vo svojej histórii a po jeho avizovanom odchode vzťahy výrazne ochladli.

Klub sa ho snažil predať do saudskoarabského Al Hilalu a do španielskej metropoly odišiel nakoniec ako voľný hráč. Samotný francúzsky futbalista zas cítil frustráciu, keďže klub nepriviedol sľúbené posily.