Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG zahodí tromf a o titul bude hrať naslepo. Messiho dni v Parku princov sú spočítané

Ako dlho bude Lionel Messi ešte nosiť dres PSG?
Ako dlho bude Lionel Messi ešte nosiť dres PSG?Profimedia
Veľký a trochu nešťastný príbeh sa pomaly končí. Lionel Messi (35) bol na dva týždne suspendovaný Parížom Saint-Germain. Je viac ako zrejmé, že sa s tímom z Parku princov lúči v zlom. PSG čaká posledných päť zápasov sezóny a ktovie, či sa futbalový génius dočká prípadných osláv titulu.

Messi sa previnil tým, že na štátny sviatok 1. mája služobne odcestoval do Saudskej Arábie. Tým pádom v pondelok vynechal mimoriadny tréning, na ktorom sa mali hráči zúčastniť po blamáži v Loriente.

Domáca prehra s outsiderom logicky rozrušila vedenie klubu. Messi ale nechcel zrušiť dvakrát odloženú cestu tretíkrát, a tak sa nedostavil.

PSG - Lorient 1:3

Hnev prezidenta Násira Al-Chelajfího aj športového riaditeľa Luisa Camposa bol oprávnený. Vedenie PSG prakticky nemalo na výber. Bolo by hlúpe zatvárať oči pred konaním hviezdy alebo ktoréhokoľvek iného hráča, ktorý vynechal tréning po zahanbujúcej prehre.

Tréner Galtier by stratil akúkoľvek zostávajúcu autoritu. Parížsky klub demonštroval určitú kultúru pravidiel v každom tímovom športe tým, že Messiho postavil na pranier.

Mbappé je viac ako Messi

Prirodzene sa vynára otázka, či by sa s Mbappém zaobchádzalo rovnako ako s Messim. Samozrejme, v tomto prípade by neplatilo, že žiadny hráč nie je viac ako tím. Kapitán francúzskej reprezentácie sa nedávno stal novým symbolom klubu, ktorý sa zameriava na mladé francúzske talenty.

Koniec-koncov aj vymenovanie športového riaditeľa Luisa Camposa a trénera Galtiera čiastočne vzišlo z minuloročných letných rokovaní o zmluve s Mbappém.

Messi jednoducho nie je v Paríži taký uctievaný ako Francúz. Navyše ho obchodné cesty zaviedli do Saudskej Arábie, zatiaľ čo jeho zamestnávateľa financuje veľký regionálny rival Katar. Bolo odvážne Messiho takto obetovať, ale zároveň to o mnohom svedčí.

Boj o titul pokračuje

Keď dôjdu tanky, aj najsilnejšie armády uviaznu na bojovom poli. Slávne PSG dostáva v posledných týždňoch ťažké údery nielen v Európe, ale aj na domácej pôde. Teraz mu hrozí, že sa zastaví len pár krokov od svojho najzákladnejšieho cieľa.

Po krutom vyradení Bayernom Mníchov v Lige majstrov prišli v domácej súťaži tri prehry a náskok na čele tabuľky je už len päťbodový. Teraz si klub sám odstavil Messiho, ktorý strelil alebo asistoval pri 30 zo 76 doteraz strelených gólov.

Tabuľka Ligue 1.
Tabuľka Ligue 1.Flashscore

Víťazstvo v Ligue 1 sa zdá byť povinnosťou, ale je to aj hra naslepo a all-in bez jedného z najväčších tromfov. Do konca sezóny zostáva odohrať päť zápasov a PSG musí ubrániť päťbodový náskok, aby získalo aspoň jednu trofej. Súperi nie sú práve špičkoví, cieľ sa zdá byť zdanlivo blízko. Ale je tiež akosi známe, že kabínu solídne križuje mnoho charakterov. Slovo ego sa skloňuje viac ako často.

PSG už niekoľko týždňov chýba Neymar a tréner Galtier bol prakticky nútený postaviť do útoku vedľa seba len Messiho a Kyliana Mbappého - dva fenomény, ktoré proti sebe hrali vo finále majstrovstiev sveta. Teoreticky by mohli vyhrávať duely aj sami, ale nedeľňajší domáci debakel s Lorientom ukázal, že ani hviezdna útočná dvojica nemusí byť istotou.

Koniec je blízko

Messi vynechá stretnutie na pôde Troyes, ktoré je už takmer odsúdené na zostup. Potom PSG hostí Ajaccio - to je na tom veľmi podobne. Do útoku sa pravdepodobne presunie Carlos Soler alebo Hugo Ekitike. Vráti sa potom Messi do zostavy? Možno nie. Zdá sa, že jeho dni v Parku princov sú už spočítané.

Je viac ako zrejmé, že Messiho projekt v PSG sa skončil. A údajne to bolo jasné už pred mesiacom. Koniec koncov, rešpektovaný futbalový influencer Fabrizio Romano už túto správu oznámil ako zaručenú. Leto 2021, keď parížsky veľkoklub s veľkou slávou oznámil podpis najlepšieho hráča sveta a on na oplátku prejavil skromnosť a namiesto obvyklej desiatky si na dres vzal číslo 30, sa teraz zdá byť veľmi dávno.

Troyes - PSG, nedeľa 7. máj, 20:45