Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škriniar má nového spoluhráča. Enrique sa dočkal vysnívanej posily, PSG získalo Nevesa

Neves sa stal novou posilou PSG.
Neves sa stal novou posilou PSG.Paris Saint-Germain
Paríž Saint-Germain oznámil zisk Joãa Nevesa (19) z Benficy, ktorá môže spolu s bonusmi dostať až 70 miliónov eur. Stredopoliar s francúzskym majstrom podpísal päťročnú zmluvu. Opačným smerom sa na ročné hosťovanie s opciou vydá Renato Sanches (26).

Benfica dostane základnú prestupovú čiastku vo výške 60 miliónov eur a zostávajúca suma je skrytá v bonusoch. Talentovaný stredopoliar sa stal druhým najdrahším hráčom (spolu s Moussom Diabym, ktorý odišiel z Aston Villy do Al Ittihadu) tohto prestupového okna po Lenym Yorovi, za ktorého Manchester United poslal do Lille ešte o dva milióny eur viac.

Neves, ktorý bude novým spoluhráčom slovenského obrancu Milana Škriniara, debutoval za materskú Benficu v decembri 2022. Odvtedy nastúpil na 75 súťažných zápasov s bilanciou štyroch strelených gólov a troch asistencií. V sezóne 2022/23 sa podieľal na zisku portugalského titulu, v predchádzajúcom ročníku na to nadviazal výhrou v domácom Superpohári.

Okrem finančnej kompenzácie by mal do lisabonského klubu odísť aj Renato Sanches, ktorý sa v PSG výraznejšie nepresadil a minulú sezónu strávil na hosťovaní v AS Rím. Portugalčan bude v Benfice rok hosťovať a súčasťou dohody má byť aj opcia vo výške 10 miliónov eur.

Ďalšie prestupy a špekulácie